In safe hands

Tape transport

Tape transport - Tape transport - in safe hands

De tape transport is naast de veilige offsite opslag van uw data ook een uitermate belangrijk aspect van het logistieke proces. Ons personeel is dan ook intensief gescreend en uw data is tijdens de tape transport door u altijd te volgen via onze Tape Tracer applicatie.

Het transport wordt bij Backupned door eigen werknemers geregeld en uitgevoerd. Deze werknemers zijn allen intensief gescreend voordat zij bij ons in dienst getreden zijn. Tijdens het gehele proces wordt kwaliteit en betrouwbaarheid van uw tape storage vanzelfsprekend gewaarborgd. Omdat uw backup en uw data op twee fysiek andere plekken is, wordt dit ook wel air gapped backup genoemd.

Tape transport -

Tape transport

Onze data transport bestaat uit een rigide logistiek proces. Dit logistieke proces wordt uitgevoerd door vaste, ervaren chauffeurs die (zoals alle andere werknemers binnen Backupned) intensief gescreend zijn en de data discreet en anoniem in ‘blanco’ voertuigen transporteren. Alle voertuigen zijn geconditioneerd en voorzien van een zogenaamd ‘voertuigvolgsysteem’. Met dit systeem hebben wij altijd inzicht in de exacte locatie van onze voertuigen.

Ook tijdens het vervoeren van uw data, kunt u deze volgen door middel van onze zogenaamde Tape Tracer applicatie. Uw tape backup beschikt over een barcode waardoor u uw LTO 9 mediatapes altijd in het oog kunt houden.

Bedrijfsgegevens zijn zeer belangrijk en van onschatbare waarde. Ze vormen de fundering van uw bedrijf en zo behandelen we uw data dan ook altijd, zo ook wanneer we het transport van uw data aan het verzorgen zijn.

We verzekeren u ervan dat uw data bij ons veilig is en dat het proces in goede banen wordt geleid. Dat doen we door veiligheid en continuïteit samen te laten gaan met korte communicatielijnen en een perfecte bereikbaarheid, 24 uur per dag. Indien noodzakelijk beschikt u binnen de kortste keren weer over uw benodigde gegevens, door onze snelle en punctuele LTO tape transport. Onze specialisten helpen u graag van A tot Z, van de aankoop tot de opslag zelf.

Our services in tape transport

For dataprotection

Tape Transport - online offsite

ONLINE DATA TRANSMISSION OFFSITE VAULTING

Het gemak van online datatransport, gecombineerd met de veiligheid en betrouwbaarheid van tape-opslag.

Tape transport - Offline offsite data vault

OFFLINE TAPE TRANSPORT OFFSITE STORAGE

24 uur per dag beschikbaar, onbenaderbaar voor ‘derden’. Veilige tape opslag en tape transport.

Veelgestelde vragen

Hoe is de veiligheid van de tape transport geregeld?
We werken vanuit een low-profile policy en rijden om die reden met blanco voertuigen. Alle voertuigen zijn geconditioneerd en voorzien van een alarmsysteem met een hoge beveiligingsklasse.

Daarnaast zijn de voertuigen voorzien van een black box met een GPS-voertuigvolgsysteem, waardoor we op ieder moment de exacte locatie van de auto kunnen bepalen. De historie van deze data wordt langdurig bewaard.
Hebben jullie schadegevallen, waardoor mijn back-uptapes in gevaar komen?
Alle chauffeurs zijn in vaste dienst met langlopende contracten voor onbepaalde tijd. Er wordt nauwlettend toegezien op de staat van het wagenpark en de kwaliteit van het onderhoud. Alle voertuigen worden na twee jaar vervangen. Het rijgedrag van onze chauffeurs is consequent en uiterst zorgvuldig. In relatie tot het aantal gereden kilometers per jaar, is het aantal schadegevallen nihil te noemen.
Zijn jullie te vergelijken met een koeriersdienst?
Absoluut niet, alhoewel dit soms wel zo lijkt. Het zijn dagelijks en wekelijks terugkerende transporten met een sterk besef van hoge waardeberging. Dit wordt nog eens versterkt vanuit het dagelijks contact met onze klanten.
In welke frequentie kunnen jullie de tapes bij ons ophalen?
Dat kan op reguliere basis: dagelijks, wekelijks, maandelijks en jaarlijks op tijden die liggen tussen 08:30 uur en 17:00 uur. Ook bestaat de mogelijkheid om een on demand schema aan te houden, waarbij de wisseling volledig wordt afgestemd op de wens en behoefte van de klant. Wisselingen tijdens het weekend of op nationaal erkende feestdagen dienen vooraf te worden afgestemd.
Halen jullie ook back-uptapes uit het buitenland op?
Ja, dat doen we. Daarbij worden we niet beperkt of gehinderd door lands- of continentale grenzen. Voorwaarde is dat we als toezichthouder en ‘verwerker’ volledig betrokken zijn bij het transport.