Discreet, betrouwbaar en snel

Tape transport

Tape transport - header - Tape transport - in safe hands

Bedrijfsgegevens vormen de fundering van uw organisatie. Ze zijn van onschatbare waarde voor het waarborgen van de continuïteit. Door een hack of een ransomware-aanval kan het gebeuren dat deze gegevens niet (meer) toegankelijk zijn. Wij begrijpen dat u dan zo snel mogelijk over een back-up van uw gegevens wilt beschikken. Behalve de veilige air gapped en off-site opslag van uw data, is ook het transport van de tapes een belangrijk onderdeel van het logistieke proces. Het vervoer van uw data verloopt snel en uiterst veilig.

Vervoer door betrouwbaar personeel

Bij Backupned wordt het transport door eigen medewerkers geregeld en uitgevoerd. Tijdens het gehele proces worden de kwaliteit en betrouwbaarheid van uw tapeopslag gewaarborgd. Daarom screenen we alle medewerkers intensief, voordat ze bij ons in dienst komen.

Tape transport - helikopter - tape-transport-side-picture

Discreet en traceerbaar tape transport

Het datatransport verloopt volgens een strikt logistiek proces. Onze vaste en ervaren chauffeurs vervoeren de data discreet en anoniem in blanco voertuigen. Alle voertuigen zijn voorzien van climate control en uitgerust met een zogenaamd voertuigvolgsysteem. Met dit systeem weten we exact waar onze voertuigen zich bevinden. Bovendien beschikt uw tapeback-up over een barcode waardoor u de LTO-9 mediatapes altijd in het oog kunt houden. Zo volgt u tijdens het vervoer uw data eenvoudig via onze zogenaamde Tape Tracer-app.

Tapetransport wanneer u het nodig heeft

We garanderen dat de procedure in goede banen wordt geleid en dat uw gegevens veilig zijn bij ons. Dit realiseren we door veiligheid en continuïteit te combineren met effectieve communicatiekanalen en 24/7 bereikbaarheid. Dankzij ons efficiënte LTO-tapetransport heeft u de benodigde gegevens op ieder gewenst moment weer terug. Van de eerste aankoop tot de daadwerkelijke gegevensopslag: onze specialisten helpen u graag.

ONZE DIENSTEN IN TAPETRANSPORT

VOOR GEGEVENSBESCHERMING

Tape Transport - online offsite

ONLINE GEGEVENSOVERDRACHT OFFSITE OPSLAG

Het gemak van online datatransport, gecombineerd met de veiligheid en betrouwbaarheid van tape-opslag.

Tape transport - Offline offsite data vault

OFFLINE TAPE TRANSPORT OFFSITE OPSLAG

24 uur per dag beschikbaar, onbenaderbaar voor ‘derden’. Veilige tape opslag en tape transport.

Veelgestelde vragen

Hoe is de veiligheid van de tape transport geregeld?
We werken vanuit een low-profile policy en rijden om die reden met blanco voertuigen. Alle voertuigen zijn geconditioneerd en voorzien van een alarmsysteem met een hoge beveiligingsklasse.

Daarnaast zijn de voertuigen voorzien van een black box met een GPS-voertuigvolgsysteem, waardoor we op ieder moment de exacte locatie van de auto kunnen bepalen. De historie van deze data wordt langdurig bewaard.
Hebben jullie schadegevallen, waardoor mijn back-uptapes in gevaar komen?
Alle chauffeurs zijn in vaste dienst met langlopende contracten voor onbepaalde tijd. Er wordt nauwlettend toegezien op de staat van het wagenpark en de kwaliteit van het onderhoud. Alle voertuigen worden na twee jaar vervangen. Het rijgedrag van onze chauffeurs is consequent en uiterst zorgvuldig. In relatie tot het aantal gereden kilometers per jaar, is het aantal schadegevallen nihil te noemen.
Zijn jullie te vergelijken met een koeriersdienst?
Absoluut niet, alhoewel dit soms wel zo lijkt. Het zijn dagelijks en wekelijks terugkerende transporten met een sterk besef van hoge waardeberging. Dit wordt nog eens versterkt vanuit het dagelijks contact met onze klanten.
In welke frequentie kunnen jullie de tapedrives bij ons ophalen?
Dat kan op reguliere basis: dagelijks, wekelijks, maandelijks en jaarlijks op tijden die liggen tussen 08:30 uur en 17:00 uur. Ook bestaat de mogelijkheid om een on demand schema aan te houden, waarbij de wisseling volledig wordt afgestemd op de wens en behoefte van de klant. Wisselingen tijdens het weekend of op nationaal erkende feestdagen dienen vooraf te worden afgestemd.
Halen jullie ook back-uptapes uit het buitenland op?
Ja, dat doen we. Daarbij worden we niet beperkt of gehinderd door lands- of continentale grenzen. Voorwaarde is dat we als toezichthouder en ‘verwerker’ volledig betrokken zijn bij het transport.