In veilige handen

Tape storage

Tape storage - intro - Tape storage - header

Voor de tape storage kunt u bij Backupned terecht. Onze vakmensen zijn bekwaam in het veilig opslaan van uw data op een enorm zekere locatie in Nederland.

In onze moderne bunker onder de grond is uw data veilig van calamiteiten. Denk hierbij aan inbraak, brand, enz. Maar neem hierbij ook hackers mee. Omdat onze bunker volledig offline is, maken zij geen kans. Omdat dit een enorm veilige manier van data opslag is, zijn ook HP (Hewlett Packard) en IBM enorm te spreken over deze methode. Gebeurt er iets bij u op locatie? Wij zijn binnen drie uur bij u. Wij zorgen er op deze manier voor dat u altijd weer snel up and running bent.

Tape storage - onderbreking - Tape storage - Offline offsite data vault

Waarom tape storage

Waarom zou u nou kiezen voor tape storage? Dat is een geldige vraag, wij geven u acht redenen waarom u tape storage boven andere opties zou moeten kiezen.

1. Lage kosten

Tapeopslag is een goedkope manier om uw belangrijke bedrijfsgegevens veilig op te slaan. Het is goedkoper dan andere opties om data op te slaan. Zo is het vijftien maal goedkoper dan opslag op schijf. Dit blijkt uit onderzoek van de Clipper Group.

2. Duurzaam en groen

Niet alleen voor uw portemonnee is het een wijze keuze. Ook is tape storage beter voor het milieu. Het kost namelijk 238 maal minder energie dan opslag op schijf. Dit gegeven komt ook voort uit het onderzoek van de Clipper Group. Zo heeft u een oplossing die dus beter is voor het milieu, maar ook nog eens op het gebied van energiekosten goedkoper is.

3. Gemakkelijk beheer

Het beheer en gebruik is heel eenvoudig. Wij hebben onze eigen TapeTracer app gemaakt. Hiermee bieden wij u de optie om uw tapes met gemak te traceren. Deze app is dus helemaal in eigen beheer. U hoeft enkel een paar minuten te wachten en elke tape kan getraceerd worden. Hierop bieden wij ook de service om deze snel bij u af te leveren.

Tijdens audits zorgen wij ervoor dat er altijd een realtime overzicht kan worden verstrekt van de tapes die bij ons in beheer zijn in onze tape library. In deze app kunt u ook de historie bekijken van alle handling van de tapes. Dit houdt in, de gehele historie, dus vanaf het moment dat een tape bij ons in het depot is gekomen.

4. Een oplossing die allesomvattend is

Wij bieden u één oplossing, deze is van hoge kwaliteit. Een oplossing voor tape storage, backup én disaster recovery.

5. Enorm veilig

Offline en veilig. Zo kunnen wij uw belangrijke gegevens bewaren. Dit betekent dat er geen hackers bij kunnen komen. Een toenemende bedreiging in de huidige maatschappij wordt zo omzeild.

6. Gemakkelijk wisselbaar

De tapes zijn veilig en eenvoudig te verplaatsen met onze tape transport. Dit gebeurt altijd goed, omdat wij ons personeel intensief screenen voordat zij bij ons komen werken. Daarbij zijn de tapes altijd te volgen door middel van de TapeTracer app die in ons eigen beheer is gemaakt.

7. Enorm lange bewaartijd

Uw data is voor een lange tijd eenvoudig en veilig opgeslagen. Zo gaan LTO tapes wel meer dan 30 jaar mee.

8. Eenvoudig op te schalen

De hoeveelheid gegevens groeit ineens enorm? Geen probleem! Onze tape storage groeit mee met uw data zonder dat u extra hoeft te betalen voor de transport en infrastructuur.

Hoe werkt tape storage?

Uw tape backup wordt opgeslagen in onze zwaar beveiligde bunker onder de grond. Deze is ver weg van calamiteiten. Zo zorgen wij voor de beste data protection. Ook is een veilig transport belangrijk, beheer en wanneer het nodig is recovery van de data. Ook hierbij helpen wij u graag.

TRANSPORT

Uw tape systems worden dus veilig bewaard in onze bunker. Dit is echter niet het enige wat belangrijk is. Ook het transport dient veilig gedaan te worden. Nieuwe back ups worden in een bepaalde frequentie gemaakt en dienen beschermd vervoerd te worden. Ook hiervoor zijn onze vakmensen het antwoord.

BEHEER EN RECOVERY VAN TAPE STORAGE

In onze moderne bunker staan rijen met tapes bewaard. Wij zorgen ervoor dat elke magnetic tape een unieke barcode bevat. Zo kunnen wij altijd op een handige manier vinden van wie de tape technology is en welke info deze bevat. Wanneer nodig, zijn wij binnen drie uur op elke locatie in Nederland om de juiste tapes af te geven.

HET VERSCHIL TUSSEN OFFSITE, ONSITE DATA BACKUP EN ONLINE BACKUP?

Er zijn drie soorten backup: offsite backup, onsite backup en online backup. Bij offsite storage, archival data storage, bevindt de backup zich op tapes, anders dan disk drives, op een geografisch andere plek. Dit wordt ook wel air gap backup. Bij onsite backup zijn de gegevens op dezelfde fysieke locatie. U begrijpt dat dit niet de meest veilige manier is. Wanneer er ingebroken wordt bij uw pand, is de data dichtbij voor hackers. Bij een online backup, wordt de backup verstuurd via internet naar een speciaal ingericht datacenter. Dit heet ook wel een backup maken als cloud storage of cloud backup.

Kortom: een volledig transparant proces voor het beheer van al uw media tapes en de offsite tape storage.

WEET WAAR UW DATA ZICH BEVINDT

Wij snappen dat het belangrijk is dat u weet waar uw data is. Hiervoor maakt Backupned gebruik van TapeTracer. Dit is een app die wij in eigen beheer gemaakt hebben. Binnen een paar minuten kunt u zo zien waar één of meerdere specifieke tapes zijn.

Vanaf het moment dat een tape zich in onze tape library bevind, kunt u hier alles over zien. Zo kunt u dus ook de historie van een tape terug kijken.

HOE HELPEN WIJ U OPTIMAAL?

Door onze werkwijze helpt Backupned u altijd met een methode op maat. Zo komt u eerst bij ons terecht met uw vraag over de opslag van uw data. Wij gaan voor u kijken wat de de beste manier van opslag voor u is. Zo kijken wij wat uw behoefte is en of er een Management Informatie Systeem of audit is die dwingt tot maatregelen.

Hierop komt Backupned met een voorlopige schatting. Bij akkoord komen we met een definitieve inventarisatie met wat er moet worden opgeslagen. Welke tape medium en de hoeveelheid van dat type op te slaan medium? Hieruit volgt een aangepaste overeenkomst. Wij stellen dan een procesbeschrijving op met alle bijpassende processen.

Aspecten waar u aan moet denken zijn bijvoorbeeld het autorisatieproces, geautoriseerde medewerkers, de te transporteren volumes, op welke locatie vindt wat plaats, het niveau van beveiliging en de inzet van transportmiddelen.

Hierna starten we met het inrichten van de dienst, hieronder valt bijvoorbeeld de planning, security en routing transportmiddelen. Er zal dan een startdatum zijn waarop onze logistiek manager het proces zal testen. Wanneer het proces goed uit de test komt starten we met het officiële proces. Na twee maanden plannen we een eerste evaluatie in. Hierin kunt u aangeven of u geheel tevreden bent of niet. Wanneer dit niet het geval is gaan we op zoek naar een passende oplossing.

ONZE KERNWAARDEN

VEILIGHEID

Er wordt continu geïnvesteerd in de verbetering van het beveiligingsniveau. Dit niveau is afgestemd op ons hoge niveau offline tape storage en het zwaarbeveiligde online back-upproces.

Elk jaar worden door externe auditors risicoanalyses in diverse disciplines uitgevoerd. Daarnaast wordt constant ingespeeld op veiligheidsaspecten, zoals die zich aandienen in de snel veranderende ICT en maatschappelijke ontwikkelingen.

DUURZAAMHEID

Er wordt steeds meer energie gebruikt door datacenters voor de massaopslag van data. Hoewel statische data prima op LTO-tapes bewaard kunnen worden als tape backup. Bovendien is het verbruik van energie nihil. Daarbij zijn tapes enorm lang houdbaar en goed te traceren. Wanneer u uw data een lange tijd bewaard, garanderen wij de beschikbaarheid van de data op elk moment.

GEEN RISICO

Wij onderschrijven de 3-2-1-0 regel, waarbij de 0 staat voor een golden copy. Een golden copy is gecontroleerd op de afwezigheid van ongeautoriseerde dataencrypties. Deze kan onder andere worden gebruikt voor datarecovery na een ransomware-aanval.

De golden copy wordt uiteraard extern op een streng beveiligde locatie bewaard.

INTEGRITEIT

Wij garanderen dat de data die u bij ons opslaat, alleen ingezien of opgevraagd kan worden door u. Bovendien waarborgen we de integriteit door anoniem transport, een onherkenbare opslaglocatie en online data security op hoog niveau.

BETROUWBAARHEID

Alle processen in ons bedrijf zijn gecertificeerd. We garanderen herleidbaarheid en dus ononderbroken continuïteit van archiefopslag.

Contact opnemen?

Wij bespreken graag met u de mogelijkheden voor de passende oplossing voor uw situatie en uw bedrijf. Neem gratis en geheel vrijblijvend contact met ons op voor de aankoop, transport en tapedrives en storage via +31 (0)26 334 2020

Onze diensten

Voor gegevensbescherming

Tape Storage - online offsite

ONLINE GEGEVENSOVERDRACHT OFFSITE OPSLAG

Het gemak van online datatransport, gecombineerd met de veiligheid en betrouwbaarheid van tape storage.

Tape storage - offline offsite data vault

OFFLINE TAPE TRANSPORT OFFSITE OPSLAG

Veilige tape storage. Uw tape storage is 24 uur per dag beschikbaar, onbenaderbaar voor ‘derden’.

Veelgestelde vragen

Wat is er bij de dienst, tape storage, inbegrepen?
Onze full-service dienstverlening bestaat uit de levering en labeling van de tapes, het transport ervan, tapehandling bij de klant en in ons data center, veilige opslag door middel van hoge kwaliteit storage device, datarecovery en gecertificeerde vernietiging van tapes.
Raken jullie wel eens een tape kwijt?
Nee, we maken gebruik van een eigen ontwikkelde barcode-applicatie, inclusief een tracing-module waarmee we alle bewegingen van de tape volgen en registreren. Alle handlingsactiviteiten worden vastgelegd en gearchiveerd zolang een tape bij ons in beeld is. Hierdoor is in 25-jarig bestaan nog nooit een tape zoekgeraakt.
Moeten tape cartridges tijdens de opslagperiode worden ‘bewerkt’ (bv. omspoelen/vervangen), opdat de conditie niet verslechterd?
Nee, dat is bij de kwaliteit van LTO-tapes vanaf het type LTO5 niet nodig. De fabrikant stelt dit ook niet als eis om te voldoen aan de garantietermijn die geboden wordt.
Wat is de houdbaarheid van een tape in jullie depot?
Gecombineerd met de juiste klimaatcondities in ons ondergrondse depot, garandeert de fabrikant een langetermijn houdbaarheid van de tapes tot 30 jaar.
Moet ik nog extra maatregelen nemen, voordat een tape langdurig wordt opgeslagen?
Om er zeker van te zijn dat de betreffende tape na lange tijd kan worden teruggelezen, adviseren wij om de tape vooraf te laten analyseren. Dan wordt beoordeeld of de data correct is weggeschreven, wat nodig is ten behoeve van een juiste datarecovery. Daarnaast kan een catalogue worden aangemaakt om de gewenste data snel en correct te kunnen traceren.

Backupned adviseert om de versies van uw datamover of back-upsoftwarepakket goed bij te houden en mee te nemen in de back-upprocesbeschrijving ten behoeve van de juiste versie in het geval van een restore of recovery.
Hoe wordt voorkomen dat een ongeautoriseerd persoon een linear tape open LTO bij jullie op kan vragen?
Wij adviseren iedere klant om een autorisatieprocedure aan te leveren. Daarin wordt opgegeven wie op welk moment is geautoriseerd om een tape op te vragen. Aan dit proces kan ook een escalatieprocedure worden gekoppeld met daarin een uitwerking van de door u gewenste autorisatieniveau’s. Zo komen alleen de mensen die het mogen bij uw linear tape file system.
Hoe is de veiligheid van mijn tapes gewaarborgd?
Bouwkundig middels de veiligstelling in ondergrondse, voormalig atoomvrije, bunkers. Elektronisch met een BORG-gecertificeerd beveiligingssysteem gecombineerd met een realtime cameradetectiesysteem. Deze zijn aangebracht op strategische plekken in en rond de depots.

De toegang tot de depots, alsmede de toegang tot de afzonderlijke zalen waar de tapes staan opgesteld, zijn gecompartimenteerd en voorzien van elektronische toegangscontrole en registratie.
Wat is de minimale en maximale hoeveelheid tapes die ik bij jullie kan opslaan?
Vanaf één tape kunt u al bij ons terecht. Dit kan worden uitgebreid tot een opslagcapaciteit van zo'n 50.000 tapes per klant.
Welke bewaartermijnen hanteren jullie?
U bepaalt op basis van uw eigen bedrijfspolicy uw eigen bewaartermijnen, een en ander afgestemd op de bewaartermijnen die door de wetgever zijn vastgesteld. Wij kunnen aan ieder verzoek voldoen.
Kan ik ook mijn datamanagement bij jullie uit handen geven?
Jazeker, zodra u dit wenst, beheren wij de data onder de door u gedefinieerde bewaartermijnen per dataset. Wanneer deze zijn afgelopen, vernietigen wij deze datadragers onder een zorgvuldig gecertificeerd proces.
Moet ik eigen hardware aanschaffen en onderhouden om gebruik te kunnen maken van jullie dienstverlening?
Onze klanten beperken zich niet door een on-premises oplossing, waarbij Backupned de fysieke datadragers ophaalt en veiligstelt. We leveren ook een ‘as-a-Service-model’, waarmee we u optimaal ontzorgen bij uw tape storage, tape backup en archivering.
Hoe komen alle data op de tapes en andersom?
De LTO 9 tapes hebben diverse read/write koppen die parallel werken. Deze lezen en schrijven de data tegelijkertijd.