mei 16, 2014

Voormalige atoombunker is stabiele schuilplaats voor data

Het ICT platform en magazine Computable heeft onlangs een prachtig artikel gewijd aan het ontstaan en de dienstverlening van Backupned. Zij hebben uit eerste hand ervaren dat Backupned een zeer stabiele, geïsoleerde en geconditioneerde omgeving biedt voor offline tapeopslag.

Betrouwbare dataopslag

Backupned biedt een stabiele en uiterst betrouwbare schuilplaats voor privacygevoelige data. Dit komt doordat Backupned voldoet aan diverse beveiligingsprotocollen, ISO 9001 en 27001-gecertificeerd is en het bewaardepot zich in een zeer goed beveiligde ondergrondse atoombunker bevindt.

Offline dataopslag blijft meest veilig

Bovendien blijft offline dataopslag de meest veilige manier van dataopslag die er bestaat. Criminelen kunnen met geen mogelijkheid de privacygevoelige informatie van klanten in hun handen krijgen.

Van politieagent en bewakingsdienst naar succesvol dataopslag dienstverlener

Het artikel van Computable beschrijft tevens de carrière van eigenaar Peter Benedick en het ontstaan van Backupned. Zo startte Benedick zijn carrière als politieagent en is hij later met een oud-collega een bewakingsdienst gestart. Benedick miste uiteindelijk toch de uitdaging en besloot zijn kennis en en ambities te gebruiken om een eigen dienstverleningsbedrijf te starten voor data-opslag.

Dataopslag voor het hogere segment

Door zich te richten op het hogere segment in de markt en alle handelingen bij deze bedrijven uit handen te nemen, heeft Peter zich met Backupned weten te onderscheiden van de concurrentie en al snel voet aan de grond gekregen. Inmiddels werken vijftien man bij Backupned en vervoert en beveiligt de dataopslag dienstverlener jaarlijks zo’n vijftigduizend tapes met bedrijfsdata. En dit aantal neemt in rap tempo toe.

Lees hier het volledige artikel.

Bekijk alle diensten van Backupned:

terug naar nieuwsoverzicht