februari 18, 2015

IBM steekt 1 miljard dollar in opslagportfolio

IBM heeft grootse plannen voor haar opslagportfolio. Het bedrijf investeert de komende vijf jaar ruim één miljard dollar in het ontwikkelen van open standaarden, cloud storage en Spectrum Storage.

IBM Spectrum Storage moet door het gebruik van ruim 700 nieuwe patenten klanten gaan helpen om hun data op het juiste moment op de juiste plek te plaatsen. De voornaamste wapenfeiten zijn hierbij flash-opslag voor snelle toegang en cloudopslag voor lage kosten. De nieuwe oplossing heeft als doel klanten te helpen de overstap te maken naar een hybride cloud business model.

Een aspect van Spectrum Storage dat hieraan bijdraagt is dat enorme hoeveelheden gegevens vanuit één dashboard georganiseerd worden. Dit is zeker interessant voor grote bedrijven met een explosief groeiende databehoefte. Zo is IBM online-filmdienst Netflix hiermee al van dienst geweest.

Met IBM Spectrum Accelerate, een onderdeel van IBM Spectrum Storage, kunnen klanten een eigen cloudomgeving bouwen en datacentercapaciteit flexbiel indelen. Dit onderdeel is het eerste softwareproduct dat gebaseerd is op IBM’s XIV high-end opslagtool. Daarmee is de software gebaseerd op open industriestandaarden.

Bron: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/storage/5231171/1277017/ibm-steekt-1-miljard-dollar-in-opslagportfolio.html

Bekijk alle diensten van Backupned:

terug naar nieuwsoverzicht