Houdbaarheid van tapes

Een vaak gehoord kritiekpunt is de leesbaarheid van data bij tape storage. Dit gaat over de periode waarin data op (oude) tapes nog valt terug te lezen. Op de eerste plaats speelt hierbij de houdbaarheid van de software die gebruikt wordt om de data weg te schrijven en te lezen. Dit is echter ook aan de orde bij het actueel houden van software om een disk te benaderen. Tevens moet de gebruikte tape zelf na verloop van tijd nog in te lezen zijn.

Migratie naar nieuwe variant

Het LTO-formaat voorziet daarin doordat het minimaal 2 generaties downwards compatible is. LTO-drives kunnen tot twee tapegeneraties terug data lezen en tot één generatie terug data schrijven op die oudere tapes. Bij het verschijnen van een vierde generatie tape moet de data van de eerste generatie dus worden overgezet naar de dan nieuwste generatie.

Onze ervaring tot nu is dat dit eens in de 7 jaar tijd voorkomt. Afhankelijk van de gekozen oplossing kan dit migratievraagstuk overigens ook bij disk voorkomen. Nieuwere systemen hebben nieuwere, vaak snellere aansluitingen die echter lang niet altijd compatibel zijn.

Overigens is het bij tape – in tegenstelling tot disk – gebruikelijk om meerdere generaties te bewaren. Bij bijvoorbeeld fouten in de software valt er dan terug te grijpen naar de data en de software uit de periode van voordat de fout is ontstaan. Een nadeel van disk is dat er meestal maar één versie van een back-up beschikbaar is.

Contact opnemen

We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden van het inrichten van een tape backup proces, bijvoorbeeld offsite en het transport, voor uw bedrijf. Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande button of bel ons via +31 (0)26 334 2020

Offerte

Over BackupNed

  • Ondergronde atoomvrije bunker
  • Offline, dus hackerproof
  • 24/7 bereikbaar
  • Dag en nacht beveiligde spoedservice,binnen drie uur op locatie (in Nederland)
  • Gescreend personeel
  • Volledig proces gecertificeerd ISO 9001 en IEC 27001

Meer informatie?
Bel+31 (0)26 334 2020 of vraag een offerte op via onderstaande button.

Offerte binnen 1 werkdag

Tape backup - Referentie TUI Tape backup - Referentie Centric Tape backup - Referentie Campina Tape backup - Referentie IHC Tape backup - Referentie eurocept
Tape backup - Dirk en Peter
Tape backup - Triangle

Gratis offerte

Binnen 1 werkdag nemen wij contact op

Uw gegevens worden uitsluitend
gebruikt om u te informeren.