Reproduceerbaar en aantoonbaar

Data recoveryplan

Bewerkingen op data(dragers) moeten reproduceerbaar en aantoonbaar zijn. Het is van belang te bepalen welke data door wie mogen worden benaderd, hoe lang ze moeten worden bewaard en wanneer ze bij eventuele recovery weer beschikbaar moeten zijn.

Samen met de overweging welke data dan hersteld moet worden, wordt dit vaak vastgelegd in een zogenaamd data recovery plan. Uit recent onderzoek blijkt echter dat zo’n plan maar bij 19% van de bedrijven aanwezig is.

Traceerbaarheid van de tapes

LTO 9 tapes moeten worden voorzien van een unieke identificatie, zodat een LTO-tape zelfs na jaren snel is terug te vinden. Ook in verband met audits is het van belang aan te kunnen tonen waar een individuele tape zich bevindt. Als je dit binnen het bedrijf moet regelen is het bij grote aantallen en verschillende roulatieschema’s al gauw een administratieve rompslomp. Handiger is het dan om gebruik te maken van een track- and traceportal van de offsite provider. Volgens The Enterprise Group benoemt 56% van de bedrijven het gemakkelijk kunnen managen van de data als belangrijkste criterium bij de selectie van een offsite provider. Het als tweede genoemde criterium (door 50% van de onderzochte bedrijven) is het gemak van de implementatie bij die leverancier van offsite tape storage. Omdat er 'lucht' en 'ruimte' tussen uw data en de backup zit, wordt het ook wel air gapped backup genoemd.

Offline, offsite data vault - BackupNed (4)

Recovery van legacy systemen

Wanneer backup tapedrives met verouderde software werden gemaakt en langdurig zijn gearchiveerd (long term data-archiving ) kan de recovery een probleem worden. Zorg er daarom voor dat u altijd, en bij voorkeur bij de offsite provider, restore on demand beschikbaar heeft. Backupned verzorgt in dat geval dat u uw data in het door u gevraagde format aangeleverd krijgt.

Fysieke locatie

Tot slot is van belang dat er bij de groeiende hoeveelheid data genoeg ruimte kan worden gereserveerd in de fysieke locatie waar de tapeopslag zich bevindt. Als een snelle en directe beschikbaarheid een iets ondergeschikte rol speelt, dan is tape backup veruit het goedkoopste en meest veilige. Bovendien zijn tapes – afhankelijk van de fysieke locatie van de tapeopslag – meestal binnen drie uur terug te bezorgen. Het valt in de praktijk dus meestal wel mee met de beschikbaarheid van tape, waar sommigen aan twijfelen. Als dataclassificatie nog niet aan de orde is binnen een bedrijf, dan is het verstandig te overwegen om voor de time-being alle data op tape op te slaan.

Wij zijn uw totaalpartner voor de veilige opslag van uw data. Van de aankoop, tot het transport, tot de opslag zelf.

Our services

For dataprotection