Data Recoveryplans

Het zal duidelijk zijn dat het bewerken, waaronder het transporteren en bewaren, gebonden is aan allerlei soorten nationale en internationale regelgeving op het gebied van privacy en databescherming. Daarbij verdient het aandacht in welke sector een bedrijf werkzaam is en in welk land de gegevens zich bevinden of worden bewerkt. Men kan er vanuit gaan dat de regels ten aanzien van data steeds strenger worden.

Bewerkingen op data(dragers) moeten reproduceerbaar en aantoonbaar zijn. Het is van belang te bepalen welke data door wie mogen worden benaderd, hoe lang ze moeten worden bewaard en wanneer ze bij eventuele recovery weer beschikbaar moeten zijn. Samen met de overweging welke data dan hersteld moet worden, wordt dit vaak vastgelegd in een zogenaamd data recovery plan. Uit recent onderzoek blijkt echter dat zo’n plan maar bij 19%van de bedrijven aanwezig is.

Snel terugvinden van de tapes

Tapes moeten worden voorzien van een unieke identificatie, zodat een tape zelfs na jaren snel is terug te vinden. Ook in verband met audits is het van belang aan te kunnen tonen waar een individuele tape zich bevindt. Als je dit binnen het bedrijf moet regelen is het bij grote aantallen en verschillende roulatieschema’s al gauw een administratieve rompslomp. Handiger is het dan om gebruik te maken van een track- and traceportal van de off-site provider. Volgens The Enterprise Group benoemt 56% van de bedrijven het gemakkelijk kunnen managen van de data als belangrijkste criterium bij de selectie van een off-site provider. Het als tweede genoemde criterium (door 50% van de onderzochte bedrijven) is het gemak van de implementatie bij die leverancier van off-site tapeopslag.

Fysieke locatie

Tot slot is van belang dat er bij de groeiende hoeveelheid data genoeg ruimte kan worden gereserveerd in de fysieke locatie waar de tapeopslag zich bevindt. Als een snelle en directe beschikbaarheid een iets ondergeschikte rol speelt, dan is dataopslag op tape veruit het goedkoopste. Bovendien zijn tapes – afhankelijk van de fysieke locatie van de tapeopslag – meestal binnen drie uur terug te bezorgen. Het valt in de praktijk dus meestal wel mee met de beschikbaarheid van tape, waar sommigen aan twijfelen. Als dataclassificatie nog niet aan de orde is binnen een bedrijf, dan is het heel verstandig te overwegen om voor de time-being alle data op tape op te slaan.

Contact opnemen

We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden van het inrichten van een tape backup proces voor uw bedrijf. Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande button of bel ons via +31 (0)26 334 2020

Offerte

Over BackupNed

  • Ondergronde atoomvrije bunker
  • Offline, dus hackerproof
  • 24/7 bereikbaar
  • Dag en nacht beveiligde spoedservice,binnen drie uur op locatie (in Nederland)
  • Gescreend personeel
  • Volledig proces gecertificeerd ISO 9001,ISO 14001 ISO/IEC 27001 en NEN 7510
Tape backup - Referentie TUI Tape backup - Referentie Centric Tape backup - Referentie Campina Tape backup - Referentie IHC Tape backup - Referentie eurocept
Tape backup - Dirk en Peter
Tape backup - Triangle

Gratis offerte

Binnen 1 werkdag nemen wij contact op

Uw gegevens worden uitsluitend
gebruikt om u te informeren.