Tape backup

Wij van BackupNed begrijpen dat u uw data op een veilige plek en manier wilt opslaan. Bedrijfs- en persoonsgegevens dienen goed bewaard te worden. De veiligste locatie in Nederland voor uw data en archieven? Dat is met zekerheid onze ondergrondse bunker, gebouwd in de jaren ’50 en helemaal gemoderniseerd door BackupNed. Tape backup is voor BackupNed een specialisatie in het duurzaam veiligstellen van alle typen LTO backup tapes en enterprise tapes.

Voordelen van Tape backup

 • Lage aanschafkosten
 • Oneindige uitbreidbaarheid
 • Offline en dus hackerproof
 • Extern te bewaren
 • Gemakkelijke migratie tussen tape generaties
 • Snel uploaden en downloaden
 • Lange levensduur
 • Toekomstbestendig

LTO backup, Disk of Cloud?

Hoe maakt u de keuze tussen LTO backup, disk of cloud opslag? Er zijn diverse factoren van belang bij deze keuze. Uiteraard betrouwbaarheid, maar ook kosten en gemak. En u kunt ook kiezen voor een combinatie van dataopslag methoden. Om hier meer inzicht in te bieden hebben we opties vergeleken:
LTO backup vs Disk opslag
LTO backup tape vs Cloud opslag

Is tape backup nog wel van deze tijd?

De rol van LTO backup is de afgelopen jaren veranderd. Het wordt namelijk vaker gebruikt als een archiveringsmedium en minder als een constant gebruikt opslagmedium. Van alle opgeslagen data wordt maar liefst 70 procent zelden geraadpleegd. Daarom is tape het enige medium dat makkelijk voor lange termijn (lees: +10 jaar) op een veilige plaats kan worden opgeslagen, zonder noemenswaardig stroom te verbruiken. Niet voor niets doen tapes dienst als back-up voor het meest innovatieve bedrijf: Google.
Meer over de houdbaarheid van tapes

Contact opnemen

We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden van het inrichten van een tape backup proces voor uw bedrijf. Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande button of bel ons via +31 (0)26 334 2020.

Offerte

Over BackupNed

 • Ondergronde atoomvrije bunker
 • Offline, dus hackerproof
 • 24/7 bereikbaar
 • Dag en nacht beveiligde spoedservice,binnen drie uur op locatie (in Nederland)
 • Gescreend personeel
 • Volledig proces gecertificeerd ISO 9001,ISO 14001 ISO/IEC 27001 en NEN 7510

Meer informatie?
Bel+31 (0)26 334 2020 of vraag een offerte op via onderstaande button.

Offerte binnen 1 werkdag

Tape backup - Referentie TUI Tape backup - Referentie Centric Tape backup - Referentie Campina Tape backup - Referentie IHC Tape backup - Referentie eurocept

Hoe werkt tape backup?

Bij BackupNed beschikken we over betrouwbare werknemers, die allen intensief gescreend zijn zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken.

Tape bakcup - Tape transport

Transport

Een veilige opslag voor uw gegevens is niet het enige aspect dat belangrijk is voor BackupNed, ook het transport transport van de tapes moet op een veilige manier verlopen.

1. In geval van nood handelen we snel en accuraat, waarmee de juiste data binnen de afgesproken termijn bij u terug bezorgd wordt. Per klant zijn specifieke procedures opgesteld, waarin de afgesproken autorisaties vastgelegd zijn.
2. Een groot voordeel van een tape backup, is dat deze tape backup uw originele data volledig kan vervangen. Wanneer uw data wegvalt staat u niet met lege handen. In dit geval is bij BackupNed, op ieder gewenst moment, een exacte en geheel zuivere kopie van uw data beschikbaar.
Tape bakcup - Tape opslag

Opslag

Voor uw tape backup is er geen veiligere locatie dan de ondergrondse bunker van BackupNed, gehuisvest op één van de hoogst gelegen delen van Nederland.

1. Uw tape backup is op geen enkele manier meer toegankelijk van buitenaf door onze protocollen: de beste bescherming tegen het toenemend aantal bedreigingen zoals virussen, malware en doelgerichte sabotages (corruptie).
2. Wanneer er een calamiteit optreedt, is uw tape backup altijd veilig. Wanneer een dergelijke situatie binnen uw organisatie optreedt, is externe opslag van een tape backup van groot belang.
Tape backup - Tape beheer

Beheer

Om u op een professionele manier constant te voorzien van inzicht in uw tapevolumes, heeft BackupNed geheel in eigen beheer een scanapplicatie ontwikkeld; de zogenaamde 'Tape Tracer'.

1. In deze applicatie worden alle tapehandelingen geregistreerd en gearchiveerd en hiermee zijn alle activiteiten van uw tapes door u te volgen door middel van een geautoriseerd klantportaal.
2. Middels een logische wijze van beveiliging is de veiliggestelde data van Tape Tracer niet benaderbaar. Zeker over afstand wordt deze faciliteit door klanten en auditors als prettig, maar ook als zeer betrouwbaar ervaren.
Tape backup - Calamiteiten

Calamiteiten

In het geval van een calamiteit op uw locatie kunnen we zeer snel schakelen.

1. In geval van nood handelen we snel en accuraat, waarmee de juiste data binnen de afgesproken termijn bij u terug bezorgd wordt. Per klant zijn specifieke procedures opgesteld, waarin de afgesproken autorisaties vastgelegd zijn.
2. Een groot voordeel van een tape backup, is dat deze tape backup uw originele data volledig kan vervangen. Wanneer uw data wegvalt staat u niet met lege handen. In dit geval is bij BackupNed, op ieder gewenst moment, een exacte en geheel zuivere kopie van uw data beschikbaar.
Tape backup - Dirk en Peter
Tape backup - Triangle

Gratis offerte

Binnen 1 werkdag nemen wij contact op

Uw gegevens worden uitsluitend
gebruikt om u te informeren.