mei 28, 2014

Weer miljoenen privégegevens op straat

Met alle online dataopslag mogelijkheden en de enorme toename van hackers en virussen, is het natuurlijk wachten tot het mis gaat. En dit keer is het de Amerikaanse veilingssite eBay die slachtoffer is geworden van een aantal hackers. De hackers zouden de privégegevens van maar liefst 145 miljoen eBay-klanten hebben buitgemaakt.

Hiermee kan dit lek worden bestempeld als een van de grootste cybermisdaden ooit. Het grootste lek ooit vond plaats in oktober 2013, toen hackers de privégegevens van 152 miljoen gebruikers van Adobe-software in handen kregen.

Opbrengst voor de hackers

Volgens een woordvoerder van eBay hebben de hackers veel persoonlijke informatie over de gebruikers weten te bemachtigen, zoals e-mailadressen, geboortedata en adresgegevens. Met die gegevens kan een hoop schade worden aangericht, denk bijvoorbeeld aan identiteitsfraude.

Ga slim om met privacygevoelige data

Het devies van eBay luidt om je wachtwoord te wijzigen in de hoop dat hackers dit niet weer kunnen kraken. Wat nog slimmer zou zijn, is als we ons wat bewuster worden van de gevaren die het online plaatsen van cruciale informatie met zich meebrengt.

Wees hackers te slim af met offline tape-opslag

Het internet heeft de toekomst, daar valt niet over te twisten. Maar naast de enorme luxe en het comfort wat dit internet ons biedt vraagt dit tevens van ons dat we zeer alert blijven op het ongeautoriseerde gebruik van onze data. Off-line data-opslag biedt hierin zowel voor de korte als de lange termijn, grote zekerheden en waarborgen.

Lees hier het nieuwsartikel over het immense lek bij eBay.

Bekijk alle diensten van Backupned:

terug naar nieuwsoverzicht