januari 22, 2014

Peter Benedick te gast bij RTV Arnhem

Onlangs was Peter Benedick van Backupned te gast bij RTV Arnhem voor een interessant interview. Hij vertelde tijdens dit interview over het grote belang van offline data opslag door de komst van de cloud.

Data opslag: al decennia lang de zekerheid van Backupned

Sinds 1995 richt Backupned zich op het veilig opbergen van data op tape in een zwaar beveiligde bunker. Was de opslag van de tapes toentertijd nog van belang als backup-medium, nu is het ook significant om zekerheid te hebben achter de Cloud en als opslagmedium voor de Lange Termijn Archivering.

‘Door de cloud is de wereld met elkaar verbonden, met alle gevolgen en gevaren van dien.’

De gevaren van de cloud

Dat belang licht Peter Benedick in het interview toe. ‘Door de introductie van de cloud is alle data wereldwijd toegankelijk. Hoewel de cloud omgeving zorgvuldig wordt opgezet door grote providers, blijft deze omgeving online en benaderbaar, met alle gevolgen en gevaren van dien.’ De angst voor spionage groeit dan ook. Deze gevaren hebben vooral gevolgen voor bedrijfsmatige informatie.

‘Offline data opslag op tape is goedkoop en zeer veilig’

Veilige offline opslag door dataverkeer op tape

Een goed en veilig beheer van data vraagt om een zorgvuldige dataclassificatie. Deze classificatie gebeurt op basis van vertrouwelijkheid, beschikbaarheid, integriteit en continuïteit (disaster recovery).

De uiteindelijke uitkomst is een storage beleid waarmee de data op een zorgvuldige wijze wordt beheerd en bewaard. Zowel uit kostenoverweging (lange termijn veiligstelling statische data), als uit het oogpunt van veiligheid (cybercriminaliteit en disaster recovery) heeft een datatape zich door de jaren heen heel sterk bewezen en zien wij inmiddels dan ook weer een sterke groei in het gebruik van dit zeer betrouwbare en technisch geavanceerde medium.

Backupned heeft haar bedrijfsprocessen geborgd middels ISO 9001 en ISO 27001 en biedt daarmee zeer goede waarborgen voor een duurzame lange termijn veiligstelling van data.

Bekijk alle diensten van Backupned:

terug naar nieuwsoverzicht