mei 16, 2014

Niet online- maar juist offline dataopslag is de toekomst

Doordat steeds meer organisaties vanuit de Cloud opereren, groeit parallel daaraan, de behoefte aan offline dataopslag. Met het oog op de enorme groei aan data, ligt er voor de offline dataopslag op tapes een aantrekkelijke groei in het verschiet. Een nieuwe en sterke functionaliteit voor de tape in de “life cycle” van data.

Hoezo, tapes zijn toch ouderwets?

Vaak wordt er gedacht dat het tijdperk van tapes al ver achter ons ligt. Niets blijkt echter minder waar. Dataopslag op tapes blijft namelijk een ongekend veilig opslagmedium, van zeer hoogwaardige kwaliteit. Gecombineerd met het toenemende gebruik van de Cloud, neemt de vraag naar dataopslag in hoog tempo toe.

Online dataopslag zeer fraudegevoelig

Zeker met de toename in online beveiligingslekken, cybercriminaliteit, spionagepraktijken door de NSA en andere geheime diensten en de onduidelijkheid onder welke Nationale wetgeving die data valt, willen bedrijven een extra zekerheid. Off-line dataopslag biedt hiertegen een grote zekerheid.

Combinatie van opslagmedia

Middels dataclassificatie kiezen bedrijven voor een mix van opslagmedia. Zo wordt meestal een derde van de data op tape opgeslagen. Bedrijven en instellingen bepalen daarmee zelf welk type informatie het meest geschikt is voor welk medium op basis van aspecten als beschikbaarheid, betrouwbaarheid, vertrouwelijkheid en vooral kosten. Op deze manier kunnen ze een goede keuze maken voor een gecombineerde online/offline dataopslag.

Anonieme en integere partner

Dat Backupned geen nieuwkomer meer is in de markt, blijkt wel uit het enorme klantenbestand en het jaarlijks toenemende aantal tapes. Op dit moment vervoert en beveiligt Backupned zo’n vijftigduizend tapes. Eind van dit jaar zullen dat er zestigduizend zijn. Dit hangen ze niet aan de grote klok omdat anonimiteit en integriteit voorop staan bij Backupned.

Succes verder uitbouwen

De groei gaat stilletjes door en Backupned bereidt zich al voor om ook de markt buiten de Nederlandse grenzen te bedienen. Met de aankoop van een atoombunker in het Overijsselse Dedemsvaart is al een eerste stap gezet naar het veroveren van de Duitse dataopslagmarkt.

Lees hier het volledige artikel op de website van Computable.

Bekijk alle diensten van Backupned:

terug naar nieuwsoverzicht