januari 29, 2014

Enorme boete voor foute dataopslag

Met alle ontwikkelingen en problemen rondom de veiligheid van dataopslag in de cloud, is ook het toezicht op de manier van dataopslag van ondernemingen verscherpt. In december 2013 ontving de Britse bank Barclays een boete van 3,75 miljoen dollar van toezichthouder Financial Industry Regulatory Authority (Finra).

Deze boete werd opgelegd omdat Barclays tussen 2002 en 2012 onvoldoende gegevens heeft bewaard over bestellingen, afspraken en rekeningen. Bovendien zijn er geen maatregelen getroffen om te voorkomen dat informatie werd gewist of veranderd.

De beschuldigingen aan het adres van Barclays zijn opmerkelijk gezien de recente schandalen in de bankwereld. Zo kwamen er voorheen al manipulaties van onder meer rentetarieven en valutamarkten aan het licht door onthullende berichten van handelaren.

Dataopslag in de cloud niet waterdicht

Het belang van veilige en betrouwbare dataopslag blijkt meer dan ooit uit alle onthullingen die klokkenluider Edward Snowden heeft gedaan. Zo had de NSA meerdere geheime spionageprogramma’s om informatie van verschillende online databanken af te tappen. De dataopslag in de cloud is dus niet zo waterdicht als voorheen werd aangenomen.

Veilige dataopslag op tapes

De oplossing voor veilige en betrouwbare dataopslag is dataopslag die volledig los staat van alle netwerken. Dataopslag op tapes in een uiterst beveiligde omgeving is gegarandeerd afgeschermd voor onbevoegden.

Backupned is al bijna twintig jaar de specialist in veilige backup tape opslag voor organisaties over de hele wereld. De tapes worden in een atoomvrije bunker die is beveiligd volgens hoge standaarden tegen brand, wateroverlast, inbraak en zelfs natuurrampen opgeslagen.

“Met alle huidige ontwikkelingen rondom de betrouwbaarheid en veiligheid van online dataopslag is het belangrijk uw dataopslag nog eens nader onder de loep te nemen”. Aldus Peter Benedick, eigenaar van Backupned.

Bekijk alle diensten van Backupned:

terug naar nieuwsoverzicht