In safe hands

Offsite storage

Offsite storage - intro - Offsite storage - header

Het is van belang om persoonlijke data goed en veilig te bewaren. Hiervoor bent u bij Backupned aan het juiste adres. Onze specialisten zijn kundig en ervaren in opslagoplossingen door middel van offsite storage. Dit gebeurt op een veilige locatie in Nederland.

Wij zijn in het bezit van een moderne, ondergrondse bunker voor offsite storage. Hier is uw privéinformatie altijd veilig van calamiteiten als inbraak, brand, natuurrampen, enz. Daarbij is uw data altijd veilig voor hackers. Zij maken geen kans, omdat onze bunker namelijk geheel offline is. Gaat er iets mis bij u op locatie? Binnen drie uur zijn wij altijd bij u op locatie om ervoor te zorgen dat eventuele problemen opgelost worden. Omdat er 'ruimte' en 'lucht' tussen uw data en back-up zit, wordt dit ook wel air gapped backup genoemd.

Offsite storage - onderbreking - Offsite storage - Offline data vault

Voordelen van offsite storage

  • Een snelle en acurate levering van tapes vanuit onze offsite storage tape media vault;
  • Wij kunnen overzichten en statistieken handig en rap afleveren, zo kunt u deze altijd inzien;
  • Overal ter wereld heeft u altijd een overzicht van alle tape cartridges die bij ons in offsite storage heeft. Dit geldt ook voor plaatsen in de wereld met een groot verschil in tijd;
  • Alle acties die ooit zijn uitgevoerd zijn terug te zien in een exact en duidelijk overzicht;
  • Wij beschikken over een automatisch proces voor het opvragen van scratch tapes. Dit door een koppeling van de scan app aan uw library software. Voor alle library software is de koppeling namelijk mogelijk.

Hoe werkt offsite storage?

Uw LTO-tapes worden bewaard in onze moderne, ondergrondse bunker voor veilige offsite storage. Deze is zwaar beveiligd, ver weg van calamiteiten. Op deze manier waarborgen wij de bescherming van uw tape backup. Niet alleen het bewaren zelf is van belang. Het transport van de LTO 9 tapes is minstens net zo belangrijk. Daarbij kunnen wij de recovery van uw data ook altijd verzorgen. Wij helpen u graag!

ALTIJD VEILIGE DATA TRANSPORT

Ons personeel wordt uitgebreid en intensief gescreend. Daardoor weet u en weten wij dat het transport altijd door kundige mensen uitgevoerd wordt. Daarbij kunt u uw data tijdens het transport altijd volgen via onze Tape Tracer app. Het vervoer wordt bij ons altijd gedaan door onze eigen werknemers. Het gehele proces staat in het teken van het waarborgen van de kwaliteit en betrouwbaarheid.

BEHEER EN RECOVERY VAN OFFSITE STORAGE

In onze bunker zijn enorm veel tapes opgeslagen voor de offsite storage en backup. Deze worden netjes in rijen bewaard. Elke tape bevat een unieke barcode. Op deze manier kunnen wij altijd snel en op een handige manier de juiste tapes terugvinden. Wij kunnen binnen drie uur bij u op locatie zijn om de tapes af te leveren die u op dat moment nodig heeft.

Verder is het belangrijk om duidelijk te hebben welke tapes door wie bekeken en benaderd mogen worden. Denk ook eens na over hoe lang de data moet worden opgeslagen en wanneer heb je ze bij eventuele recovery weer nodig? Wij leggen de antwoorden op dit soort vragen vast in een duidelijk recoveryplan. Uit onderzoek blijkt dat maar bij zo’n 19% van de bedrijven een soortgelijk plan aanwezig is. Dit terwijl het cruciale informatie bevat.

HET VERSCHIL TUSSEN OFFSITE TAPE STORAGE, ONSITE DATA STORAGE EN ONLINE BACKUP?

Algemeen genomen zijn er drie soorten backup. De eerste is offsite storage. Bij ons staat de data hierbij op tapes op een andere geografische plek. De tweede soort is onsite backup. Hierbij is uw data op de fysieke locatie van uw organisatie zelf. Het spreekt voor zich dat dit niet de meest veilige wijze van data storage is. Denk maar eens aan het scenario van inbraak, de data is op deze manier erg dichtbij voor hackers. De laatste soort is online backup. Bij online backup wordt data verstuurd naar een speciaal ingericht datacenter via internet. Men noemt dit ook wel het maken van een backup als cloud backup of cloud storage.

HOE HELPT BACKUPNED U OPTIMAAL MET UW OFFSITE STORAGE?

De werkwijze van Backupned zorgt er altijd voor dat u geholpen wordt met een proces op maat. U komt bij ons aan met uw vraag over de offsite storage van uw data. Onze specialisten bekijken de mogelijkheden en kiezen de meest passende voor uw situatie. Daarbij nemen wij uw wensen mee. Wij kijken ook of er een Management Informatie Systeem of audit aanwezig is, die zou kunnen dwingen tot maatregelen.

Na het bestuderen van de situatie en uw behoeften, komen wij met een voorlopige schatting op maat. Wanneer deze akkoord is, maken wij een definitieve inventarisatie met een overzicht van wat er moet worden opgeslagen. Hier wordt antwoord gegeven op vragen als welke tape medium er gebruikt gaat worden en hoeveel van deze type medium dienen we op te slaan? Uit deze inventarisatie volgt een aangepaste overeenkomst. Hierop stellen wij een beschrijving van het proces op waarin u alle bijpassende processen kunt vinden.

Processen waar u aan moet denken zijn bijvoorbeeld het autorisatieproces, welke medewerkers zijn geautoriseerd? Of denk hierbij aan de te vervoeren volumes, welke handelingen vinden waar plaats, welk niveau van beveiliging passen wij toe en welke middelen voor transport zetten we in?

Wanneer alles duidelijk op papier staat en afgesproken is, starten onze vakmensen met het inrichten van de dienst. Denk aan de planning, security en routing vervoersmiddelen. Vervolgens volgt er een startdatum waarop het gehele proces getest zal worden. Komt het proces goed uit de test? Pas dan starten we met het officiële proces. Om ervoor te zorgen dat u helemaal tevreden bent, plannen wij na twee maanden altijd een evaluatie in.

Offsite storage - decoratie - Offsite storage - waarom
Offsite storage - decoratie - Offsite storage - hoe helpt backupned

Waarom offsite storage?

Wij geven u hieronder de vijf voornaamste redenen voor het hebben van offsite storage.

1. Veiligheid bij fysieke rampen

Fysieke rampen is de voornaamste reden voor het hebben van offsite storage. Uw kantoor kan bijvoorbeeld overstromen, of er breekt brand uit. Daarbij kan een 'simpele' stroomstoring ervoor zorgen dat uw schijven het begeven. Met onze ondergrondse bunker zorgen wij ervoor dat alle fysieke rampen uw data geen schade aanrichten.

2. Altijd een kopie bij inbreuk op de beveiliging

Op uw kantoor kan een inbreuk op de beveiliging plaatsvinden. Wanneer u kiest voor offsite storage bij Backupned weet u dat er nooit belangrijke informatie permanent verloren gaat.

3. Gewoonweg gemoedsrust

Altijd rust in uw hoofd met een extra kopie van belangrijke data.

4. Ruimtebesparend

De fysieke ruimte in uw kantoor is altijd beperkt. In onze ondergrondse atoombunker is altijd genoeg plaats om uw gegevens op te slaan. Zo weet u dat u altijd de ruimte in uw kantoor kunt gebruiken waar deze voor bedoeld is.

5. Schaalbaarheid

Zoals eerder genoemd hebben wij genoeg ruimte voor al uw gegevens. Daarbij kunt u altijd uw data uitbreiden. De ruimte in onze bunker is enorm, dus altijd plek voor uw groeiende data.

6. Altijd een backup

Waarschijnlijk dient u op dit moment periodiek een backup te maken. Hier hoeft u zich geen zorgen meer over te maken met onze fullservice dienstverlening. Voor u geen omkijken meer naar de belangrijke data, ons intensief, gescreende personeel gaat hier met zorg mee om!

Neemt u gerust contact op

Heeft u nog vragen? Geen probleem! Neemt u gerust contact op. Graag bespreken wij samen met u de mogelijkheden voor uw bedrijf en uw situatie. Neem geheel vrijblijvend contact op. U kunt ons bellen via +31 (0)26 334 2020.

Our services

For dataprotection

Offsite Storage - online offsite

ONLINE DATA TRANSMISSION OFFSITE STORAGE

Het gemak van online datatransport, gecombineerd met de veiligheid en betrouwbaarheid van offsite storage.

Offsite storage - Offline data vault 1

OFFLINE TAPE TRANSPORT OFFSITE STORAGE

Veilige offsite storage. Uw offsite storage is 24 uur per dag beschikbaar, onbenaderbaar voor ‘derden’.

Veelgestelde vragen

Wat is er bij de dienst, offsite storage, inbegrepen?
De dienst van Backupned is een complete service. Hij bestaat namelijk uit de levering, labeling, transport, handling bij de klant en in ons data center, veilige opslag en recovery van de tapes. Zelfs de vernietiging van de tapes doen wij op de gecertificeerde manier.
Raken jullie wel eens een tape kwijt?
In ons 25-jarig bestaan zijn wij nog nooit een tape kwijtgeraakt. Dit zal ook niet gebeuren door onze eigen ontwikkelde barcode-app. In deze app is een tracing-module meegenomen. Deze maakt het mogelijk om alle bewegingen van alle tapes te volgen en te registeren. Alles wordt vastgelegd.
Wat is de houdbaarheid van een tape in jullie depot?
Omdat wij zorgen voor optimale condities in onze moderne, ondergrondse bunker voor de offsite storage, garandeert de fabrikant een houdbaarheid van 30 jaar van de tapes.
Hoe wordt voorkomen dat een ongeautoriseerd persoon een tape bij jullie op kan vragen?
Samen met u stellen wij een plan op waarin duidelijk het autorisatieproces vaststaat. Denk bij het autorisatieproces aan wie op welk moment een tape mag opvragen. Daarbij is het mogelijk om een escalatieprocedure te koppelen aan dit proces. Hierin staat een uitwerking van de door u gewenste autorisatieniveau's.
Wat is de minimale en maximale hoeveelheid tapes die ik bij jullie kan opslaan?
Al vanaf één tape kunt u bij Backupned terecht. Hierbij is uitbreiding van uw offsite storage mogelijk. Dit tot zo'n 50.000 tapes per klant.