Veilig en offline

Offsite storage

Offsite storage - intro - Offsite storage - header

In deze tijd waarin allerlei digitale dreigingen dagelijks op de loer liggen, is het belangrijk om uw gegevens goed en veilig te bewaren. Hiervoor bent u bij Backupned aan het juiste adres. Met off-site storage in onze moderne, ondergrondse bunker zorgen we ervoor dat uw data goed is beschermd tegen inbraak, brand, natuurrampen en hackers. Gaat er iets mis bij u op locatie? Binnen drie uur zijn we bij u met de data die u nodig heeft om de bedrijfscontinuïteit te garanderen.

Offsite storage - onderbreking - Offsite storage - Offline data vault

Voordelen van offsite storage

  • Heeft u bepaalde data nodig? Wij zorgen voor een snelle levering van de juiste tapes vanuit onze off-site storage locatie.
  • Wilt u graag specifieke overzichten en statistieken inzien? U kunt die altijd bij ons opvragen.
  • Er is continu een overzicht beschikbaar van alle tape cartridges die u bij ons in off-site storage heeft.
  • Alle acties die ooit zijn uitgevoerd, zoals het plaatsen of opvragen van een tape, zijn terug te zien in een helder overzicht.
  • We beschikken over een automatisch proces voor het opvragen van scratch tapes. Dit is mogelijk door een koppeling van onze scanapplicatie met uw library-software. Ongeacht welke software u heeft.

Hoe werkt offsite storage?

We bewaren uw LTO-tapes off-site in onze zwaarbeveiligde atoombunker. Naast veilige opslag, is ook betrouwbaar transport van uw datatapes van belang. En natuurlijk de recovery van gegevens wanneer dat na een calamiteit nodig is.

Uw LTO-tapes worden bewaard in onze moderne, ondergrondse bunker voor veilige offsite storage. Deze is zwaar beveiligd, ver weg van calamiteiten. Op deze manier waarborgen wij de bescherming van uw tape backup. Niet alleen het bewaren zelf is van belang. Het transport van de LTO 9 tapes is minstens net zo belangrijk. Daarbij kunnen wij de recovery van uw data ook altijd verzorgen. Wij helpen u graag!

VEILIG DATATRANSPORT

Het vervoer van uw data van en naar uw organisatie wordt altijd door onze eigen medewerkers uitgevoerd. Zij zijn uitgebreid en intensief gescreend. Bovendien kunt u uw data gedurende het transport volgen via onze Tape Tracer-app.

BEHEER VAN TAPES

In onze bunker zijn grote hoeveelheden tapes opgeslagen voor off-site storage en back-up. De tapes hebben allemaal een unieke barcode en worden geordend en gestructureerd in rekken bewaard. Zo kunnen we altijd snel en eenvoudig de juiste tapes vinden. Heeft u bepaalde gegevens nodig? We kunnen binnen drie uur bij u op locatie zijn om de tapes af te leveren.

HELDER RECOVERYPLAN

Voor een veilige verwerking van uw tapes en data is het belangrijk om duidelijk te hebben wie welke tapes mag opvragen en bekijken. Hoelang moet de data worden opgeslagen en hoe snel heeft u ze weer nodig bij een eventuele recovery? De antwoorden op deze vragen leggen we vast in een duidelijk recoveryplan.

HET VERSCHIL TUSSEN OFFSITE, ONSITE EN ONLINE?

Over het algemeen zijn er drie vormen van backup:

1. Offsite storage. Data bewaart u bijvoorbeeld op LTO 9-tapes op een andere geografische locatie.

2. Onsite backup. Data bevindt zich op de locatie van uw organisatie.

3. Online backup. Data wordt via een internetverbinding verstuurd naar een speciaal ingericht datacenter. Ook wel cloud backup of cloud storage genoemd.

OFFSITE STORAGE VIA BACKUPNED

Wilt u aan de slag met off-site storage, dan maken onze specialisten een plan op maat voor uw unieke bedrijfsprocessen. Hierbij kijken we naar de mogelijkheden, uw wensen en behoeften, en de context van uw organisatie. Misschien heeft u een Management Information System of auditrapport waaruit verplichte maatregelen volgen. Dit alles nemen we mee om tot een passende back-upoplossing te komen.

Vervolgens krijgt u van ons een voorlopige inventarisatie met wat er moet worden opgeslagen en hoeveel tapes dat zijn. We kijken ook naar de processen rondom off-site storage. Bijvoorbeeld voor de autorisatie, maar ook voor welke handelingen waar plaatsvinden, welk niveau van beveiliging we toepassen en welke middelen we inzetten voor het transport van uw tapes.

Wanneer alles duidelijk op papier staat, gaan onze vakmensen aan de slag met het inrichten van de dienst. Denk aan de planning, security en de routes. Vóórdat we het officiële proces starten, worden alle procedures nog eens goed getest. Na twee maanden vindt er een evaluatie plaats, zodat we uw data storage kunnen optimaliseren.

Offsite storage - decoratie - Offsite storage - waarom
Offsite storage - decoratie - Offsite storage - hoe helpt backupned

Waarom offsite storage?

Er zijn meerdere redenen om voor off-site storage van uw data te kiezen. We beperken ons tot de belangrijkste vijf:

1. Veiligheid bij fysieke rampen

Stel dat u last krijgt van een lekkage, waardoor waterschade ontstaat, of er breekt brand uit. Zelfs iets simpels als een stroomstoring kan ervoor zorgen dat uw dataschijven het begeven. Kiest u voor off-site storage door Backupned, dan heeft u altijd nog een betrouwbare air gapped back-up van uw data, mocht een dergelijke ramp u overkomen.

2. ALTIJD EEN KOPIE BIJ EEN HACK OF RANSOMWARE-AANVAL

De digitale beveiliging van uw data, netwerken en systemen is nooit waterdicht. Er is altijd een kans op een hack of ransomware-aanval. Dan is het een prettig idee dat u een back-up van uw gegevens tot uw beschikking heeft, om de bedrijfscontinuïteit te kunnen waarborgen. Zo gaat nooit belangrijke informatie verloren.

3. GEWOONWEG GEMOEDSRUST

Het kan een hele geruststelling zijn met de wetenschap dat wat er ook mag gebeuren, u altijd een back-up van uw data heeft. Dat slaapt ’s nachts een stuk fijner, toch?

4. RUIMTEBESPAREND

Servers, tapes en andere opslagmedia kunnen redelijk wat ruimte innemen. Terwijl er waarschijnlijk beperkt plaats is voor de opslag van uw data. In onze ondergrondse atoombunker is er genoeg ruimte om uw tapes op te slaan. Oók als uw data groeit en u behoefte heeft aan meer opslagruimte in de toekomst.

5. ALTIJD EEN BACK-UP

Waarschijnlijk weet u heel goed wat er allemaal nodig is voor een goede back-up- en recovery-strategie en maakt u op dit moment periodiek een back-up van uw data. Dit kan best een omslachtige en misschien zelfs saaie terugkerende klus zijn. Maar wat als u dit zou kunnen uitbesteden aan een betrouwbare partner? Met onze fullservice dienstverlening nemen we u alles uit handen rondom het back-upproces. Ons gescreende personeel behandelt uw belangrijke gegevens met zorg!

Vragen over offsite data storage?

Wilt u graag meer weten over off-site storage van uw data? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten geven u graag advies over de mogelijkheden voor uw organisatie.

Onze diensten

Voor gegevensbescherming

Offsite Storage - online offsite

ONLINE GEGEVENSOVERDRACHT OFFSITE OPSLAG

Het gemak van online datatransport, gecombineerd met de veiligheid en betrouwbaarheid van offsite storage.

Offsite storage - Offline data vault 1

OFFLINE TAPE TRANSPORT OFFSITE OPSLAG

Veilige offsite storage. Uw offsite storage is 24 uur per dag beschikbaar, onbenaderbaar voor ‘derden’.

Veelgestelde vragen

Wat is er bij de dienst, offsite storage, inbegrepen?
De dienst van Backupned is een complete service. Hij bestaat namelijk uit de levering, labeling, transport, handling bij de klant en in ons data center, veilige opslag en recovery van de tapes. Zelfs de vernietiging van de tapes doen wij op de gecertificeerde manier.
Raken jullie wel eens een tape kwijt?
In ons 25-jarig bestaan zijn wij nog nooit een tape kwijtgeraakt. Dit zal ook niet gebeuren door onze eigen ontwikkelde barcode-app. In deze app is een tracing-module meegenomen. Deze maakt het mogelijk om alle bewegingen van alle tapes te volgen en te registeren. Alles wordt vastgelegd.
Wat is de houdbaarheid van een tape in jullie depot?
Omdat wij zorgen voor optimale condities in onze moderne, ondergrondse bunker voor de offsite storage, garandeert de fabrikant een houdbaarheid van 30 jaar van de tapes.
Hoe wordt voorkomen dat een ongeautoriseerd persoon een tape bij jullie op kan vragen?
Samen met u stellen wij een plan op waarin duidelijk het autorisatieproces vaststaat. Denk bij het autorisatieproces aan wie op welk moment een tape mag opvragen. Daarbij is het mogelijk om een escalatieprocedure te koppelen aan dit proces. Hierin staat een uitwerking van de door u gewenste autorisatieniveau's.
Wat is de minimale en maximale hoeveelheid tapes die ik bij jullie kan opslaan?
Al vanaf één tape kunt u bij Backupned terecht. Hierbij is uitbreiding van uw offsite storage mogelijk. Dit tot zo'n 50.000 tapes per klant.