Stelt u zich eens voor wat de impact van een datalek of cyberaanval voor uw organisatie zou zijn. Door uw backup tapes elders onder te brengen, vermindert u de gevolgen van zo'n voorval. We regelen uw volledige offsite backup. Dagelijks, wekelijks, maandelijks en on demand verzorgen we fysieke transporten van en naar onze zwaarbeveiligde ondergrondse offline depots. En indien de situatie daarom vraagt, leveren we binnen drie uur de data weer bij u af. Vervoer gaat per auto, motor of door de lucht, afhankelijk van de wensen en de beschikbaarheid.

offsite backup - onderbreking - Offsite backup - data-tapes
offsite backup - onderbreking - offsite-backup-logo

OFFSITE, OFFLINE, OFF-GRID EN GEHEIM

De depots van Backupned bevinden zich in recent gemoderniseerde, zwaarbeveiligde en gecompartimenteerde ondergrondse voormalige atoombunkers. Deze zijn ruim boven NAP gelegen. De locatie is strikt geheim en wordt slechts onder geheimhoudingsbeding verstrekt.

Volgens een afgesproken frequentie halen we uw backup tapes op. Deze brengen we dan naar een offline, offsite storage locatie om ze daar veilig te stellen. Omdat er 'ruimte' en 'lucht' tussen uw data en backup zit, wordt het ook wel air gapped backup genoemd.

ONOPVALLEND, VEILIG EN TRACEERBAAR TRANSPORT

Uw LTO tapes worden anoniem vervoerd per auto, motor of helikopter. Ons wagenpark voor offsite backup opslag is onopvallend en flexibel. Onze chauffeurs hebben speciale rijopleidingen gevolgd. Zodat ze zich veilig en volgens de geldende wettelijke regelgeving, snel door het drukke verkeer kunnen bewegen. De inzet van een helikopter vindt plaats in spoedeisende gevallen of in het geval van zeer hoogwaardig datatransport. Uiteraard onopvallend en veilig.

24/7 DÉ PARTNER IN NOODSITUATIES

We verzorgen het herstel en de reconstructie van uw data op tape. De datarecovery en -reconstructie doen we in samenwerking met een betrouwbare en gespecialiseerde internationale partner. De herstelde data kunnen in elk gewenst format worden aangeleverd. Is er sprake van een spoedgeval, van grote datavolumes of dreigend oponthoud in het verkeer, dan bepalen we welk transportmiddel op dat moment het meest geschikt is.

Op verzoek voorzien we u van nieuwe hoogwaardige datatapes voor uw offsite backup. De tapes worden voorzien van een aansluitende barcodereeks. Bij opeenvolgende bestellingen is de administratie sluitend.

Als de datatapes het einde van de lifecycle hebben bereikt, kunnen we uw tapes vernietigen. Dit uiteraard conform de wettelijke voorwaarden. Bovendien ontvangt u van ons een certificaat van totale vernietiging.

Van de aankoop tot de opslag: wij nemen het lifecyclemanagement van uw tapeopslag uit handen. Ervaar alle voordelen van onze offsite backup.

offsite backup - in safe hands - Offsite backup - in-safe-hands

Offsite backup in veilige handen

Offsite backup - logo bedrijf

Kenmerken

  • Depots Backupned: twee voormalige, atoomvrije, recent gemoderniseerde en zwaarbeveiligde ondergrondse bunkers.
  • Het transport is anoniem, per auto, motor of door de lucht (afhankelijk van verkeersintensiteit en beschikbaarheid).
  • Betrouwbare dataopslag op tape: data-analyse vooraf met de mogelijkheid voor het aanbrengen van een catalogus.
  • Datarecovery: op ieder gewenst moment herstellen we uw data in het door u gewenste format.
  • Fullservice-dienstverlening: inclusief voorraadbeheer, de levering en gecertificeerde vernietiging van tapes.
  • Levering tapes: marktconform, van het type LTO 9 en alle merken. Binnen drie à vier dagen in huis.
  • Datavernietiging: volledig verzorgd en geborgd binnen de scope van ISO 9001 en ISO/IEC 27001.
  • Geen recensies en geen referenties over uw offsite backup: anonimiteit en discretie zijn verankerd in ons DNA.
offsite backup - sfeerimpressie - Offsite backup - data vault suitcase

Waarom offsite backup?

Hieronder de voornaamste redenen waarom u een offsite backup van uw data wilt:

1. Fysieke rampen

De hoofdreden voor een offsite backup is een fysieke ramp. Er zijn diverse scenario’s waarbij u een kopie van uw data nodig heeft. Denk hierbij aan een inbraak, enorm zware weersomstandigheden of wanneer u last heeft van waterschade. Ook is het mogelijk dat er brand uitbreekt of dat uw schijven het begeven door een stroomstoring. In onze ondergrondse atoombunker zorgen we ervoor dat deze fysieke rampen uw data niet aantasten.

2. Inbreuk op de beveiliging

Daarbij is het mogelijk dat er een inbreuk op de beveiliging plaatsvindt. Met offsite data backup bij Backupned bent u ervan verzekerd dat er geen belangrijke informatie permanent verloren gaat.

3. Gewoonweg gemoedsrust

U heeft een extra kopie van belangrijke data. Dit zorgt voor rust in uw hoofd.

4. Ruimtebesparend

Organisaties hebben maar beperkt de ruimte voor tapeopslag. In onze bunker is er genoeg plek om al uw data op te slaan. Zo kunt u de ruimtes in uw pand gebruiken waar deze voor bedoeld zijn.

5. Schaalbaarheid

We bieden u ruimte voor al uw data. En als uw data groeit, dan is dit voor ons geen enkel probleem. Er is altijd meer dan genoeg ruimte voor uitbreiding van de data.

6. Altijd een backup

Normaliter dient u periodiek een backup te maken van uw gegevens. Met onze fullservice-dienstverlening zorgen wij ervoor dat u nergens meer aan hoeft te denken.

Veelgestelde vragen

Wat is er bij de dienst, off site backup, inbegrepen?
Onze full-service dienstverlening bestaat uit de levering en labeling van de tapedrives, het transport ervan, tapehandling bij de klant en in ons depot, veilige storage solutions, data recovery en gecertificeerde vernietiging van tapes.
Raken jullie wel eens een tape kwijt?
Nee, we maken gebruik van een eigen ontwikkelde barcode-applicatie, inclusief een tracing-module waarmee we alle bewegingen van de tape volgen en registreren. Alle handlingsactiviteiten worden vastgelegd en gearchiveerd zolang een tape bij ons in beeld is. Hierdoor is in 25-jarig bestaan nog nooit een tape zoekgeraakt.
Moeten tapes tijdens de opslagperiode worden ‘bewerkt’ (bv. omspoelen/vervangen), opdat de conditie niet verslechterd?
Nee, dat is bij de kwaliteit van LTO tapes vanaf het type LTO 5 niet nodig. De fabrikant stelt dit ook niet als eis om te voldoen aan de garantietermijn die geboden wordt.
Wat is de houdbaarheid van een tape in jullie depot?
Gecombineerd met de juiste klimaatcondities in ons ondergrondse depot, garandeert de fabrikant een houdbaarheid van de tapes tot 30 jaar.
Moet ik nog extra maatregelen nemen, voordat een tape langdurig wordt opgeslagen?
Om er zeker van te zijn dat de betreffende tape na lange tijd kan worden teruggelezen, adviseren wij om de tape vooraf te laten analyseren. Dan wordt beoordeeld of de data correct is weggeschreven, wat nodig is ten behoeve van een juiste datarecovery. Daarnaast kan een catalogue worden aangemaakt om de gewenste data snel en correct te kunnen traceren.

Backupned adviseert om de versies van uw datamover of back-upsoftwarepakket goed bij te houden en mee te nemen in de back-upprocesbeschrijving ten behoeve van de juiste versie in het geval van een restore of recovery.
Hoe wordt voorkomen dat een ongeautoriseerd persoon een tape bij jullie op kan vragen?
Wij adviseren iedere klant om een autorisatieprocedure aan te leveren. Daarin wordt opgegeven wie op welk moment is geautoriseerd om een tape op te vragen. Aan dit proces kan ook een escalatieprocedure worden gekoppeld met daarin een uitwerking van de door u gewenste autorisatieniveau’s.
Hoe is de veiligheid van mijn tapes gewaarborgd?
Bouwkundig middels de veiligstelling in ondergrondse, voormalig atoomvrije, bunkers. Elektronisch met een BORG-gecertificeerd beveiligingssysteem gecombineerd met een realtime cameradetectiesysteem. Deze zijn aangebracht op strategische plekken in en rond de depots.

De toegang tot de depots, alsmede de toegang tot de afzonderlijke zalen waar de tapes staan opgesteld, zijn gecompartimenteerd en voorzien van elektronische toegangscontrole en registratie.
Wat is de minimale en maximale hoeveelheid tapes die ik bij jullie kan opslaan?
Vanaf één tape kunt u al bij ons terecht. Dit kan worden uitgebreid tot zo’n 50.000 tapes per klant.
Welke bewaartermijnen hanteren jullie?
U bepaalt op basis van uw eigen bedrijfspolicy uw eigen bewaartermijnen, een en ander afgestemd op de bewaartermijnen die door de wetgever zijn vastgesteld. Wij kunnen aan ieder verzoek voldoen.
Kan ik ook mijn datamanagement bij jullie uit handen geven?
Jazeker, zodra u dit wenst, beheren wij de data onder de door u gedefinieerde bewaartermijnen per dataset. Wanneer deze zijn afgelopen, vernietigen wij deze datadragers onder een zorgvuldig gecertificeerd proces.
Moet ik eigen hardware aanschaffen en onderhouden om gebruik te kunnen maken van jullie dienstverlening?
Onze klanten beperken zich niet door een on-premises oplossing, waarbij Backupned de fysieke datadragers ophaalt en veiligstelt. We leveren ook een ‘as-a-Service-model’, waarmee we u optimaal ontzorgen bij uw data storage, tape backup en archivering.