offsite backup - header - Offsite backup - header

PROTECTION WITHOUT YOUR HANDLING

OFFSITE BACKUP

Wij verzorgen uw volledige offsite backup. Dagelijks, wekelijks, maandelijks en on demand verzorgen wij fysieke transporten van en naar onze zwaarbeveiligde ondergrondse offline depots en leveren wij binnen drie uur de data weer bij u af indien de situatie daarom vraagt. Het vervoer vindt plaats per auto, motor of door de lucht, afhankelijk van de gewenste beschikbaarheid.

offsite backup - onderbreking - Offsite backup - data-tapes
offsite backup - onderbreking - Offsite backup - helikopter motor

OFF-GRID AND OFFSITE BACKUP, OFFLINE AND SECRET

Uw tape backup wordt volgens een afgesproken frequentie opgehaald en met onze eigen transportdienst naar een offline, offsite backup bunker gebracht om daar te worden veiliggesteld. Omdat er 'ruimte' en 'lucht' tussen uw data en back-up zit, wordt het ook wel air gapped backup.

De depots van Backupned bevinden zich in recent gemoderniseerde, zwaarbeveiligde en gecompartimenteerde ondergrondse voormalige atoombunkers. Deze zijn ruim boven NAP gelegen. De locatie wordt strikt geheimgehouden en slechts onder geheimhoudingsbeding verstrekt.

TRACEABLE WITH EVERY STEP

Ons wagenpark voor offsite backup storage is onopvallend en flexibel. Uw LTO-tapes worden vervoerd per auto, motor of helikopter. Onze chauffeurs hebben speciale rijopleidingen gevolgd, zodat ze zich veilig en volgens de geldende wettelijke regelgeving, snel door het drukke verkeer kunnen bewegen.

De inzet van een helikopter vindt plaats in spoedeisende gevallen of in het geval van zeer hoogwaardig datatransport. Onopvallend en veilig.

24/7 PARTNER IN EMERGENCIES

We nemen het lifecycle-management van uw tape storage uit handen. Van de aankoop tot de opslag. Daarnaast verzorgen we de recovery en reconstructie van uw data op tape. De datarecovery en datareconstructie doen we in samenwerking met een gespecialiseerde en internationale trusted third partner. De herstelde data kunnen in elk gewenst format worden aangeleverd. Naar gelang het een spoedgeval betreft, er sprake is van grote datavolumes of dreigend oponthoud door een hoge verkeersintensiteit, wordt het transportmiddel van keuze bepaald.

Op verzoek voorzien we u van nieuwe hoogwaardige datatapes voor uw offsite backup. Wanneer er een storing in de main server is, wordt uw business continuity niet verstoord. De tapes kunnen worden voorzien van een aansluitende barcodereeks. Bij opeenvolgende bestellingen is de administratie sluitend.

Aan het eind van de datatape lifecycle kunnen we uw tapes vernietigen. Dit doen we conform wettelijke voorwaarden en u ontvangt van ons een certificaat van totale vernietiging. Ervaar alle voordelen van onze offsite backup.

offsite backup - in safe hands - Offsite backup - in-safe-hands

Offsite backup storage In safe hands

Offsite backup - logo bedrijf

Features

  • Depots Backupned: twee voormalige, atoomvrije, recent gemoderniseerde en zwaarbeveiligde ondergrondse bunkers.
  • Het transport is anoniem, per auto, motor of door de lucht (afhankelijk van verkeersintensiteit en gevraagde beschikbaarheid).
  • Betrouwbare dataopslag op tape: data-analyse vooraf met de mogelijkheid voor het aanbrengen van een catalogue.
  • Datarecovery: op ieder gewenst moment herstellen wij uw data in het door u gewenste format.
  • Full-service dienstverlening: inclusief voorraadbeheer en de levering en gecertificeerde vernietiging van tapes.
  • Levering tapes: marktconform, van het type LTO 9 en alle merken. Binnen drie à vier dagen in huis.
  • Datavernietiging: volledig verzorgd en geborgd binnen de scope van ISO 9001 en ISO/EC 27001.
  • Geen recensies, geen referenties over uw offsite backup: anonimiteit en discretie zijn verankerd in ons DNA.
offsite backup - sfeerimpressie - Offsite backup - data vault suitcase

Waarom offsite backup?

Wij geven u hieronder de vijf voornaamste redenen voor het hebben van offsite backup.

1. Fysieke rampen

De hoofdreden voor een offsite backup is fysieke rampen. Denk hierbij aan enorm zware weersomstandigheden of inbraak. U hebt een kopie van uw data nodig voor wanneer uw kantoor bijvoorbeeld overstroomt. Ook is het mogelijk dat er brand uitbreekt op uw kantoor of dat uw schijven het begeven door een stroomstoring. In onze ondergrondse atoombunker zorgen wij ervoor dat deze fysieke rampen uw data niet aantasten.

2. Inbreuk op de beveiliging

Daarbij is het op uw kantoor mogelijk dat er een inbreuk op de beveiliging plaatsvindt. Met offsite backup bij Backupned weet u dat er in ieder geval geen belangrijke informatie permanent verloren gaat.

3. Gewoonweg gemoedsrust

Het geeft een extra kopie van belangrijke data. Dit zorgt voor rust in uw hoofd.

4. Ruimtebesparend

Uw kantoor heeft maar een beperkte, fysieke ruimte. In onze bunker is genoeg plek om al uw data op te slaan. Zo kunt u de ruimte in uw pand gebruiken waar hij voor bedoeld is.

5. Schaalbaarheid

Wij bieden u ruimte voor al uw data. Daarbij is er altijd meer dan genoeg ruimte voor uitbreiding van de data. Er is bij ons altijd genoeg ruimte voor uw groeiende data.

6. Altijd een backup

Normaliter dient u periodiek een backup te maken van uw gegevens. Hier hoef je nu niet meer aan te denken. Met onze fullservice dienstverlening zorgen wij ervoor dat u nergens meer aan hoeft te denken.

Veelgestelde vragen

Wat is er bij de dienst, offsite backup, inbegrepen?
Onze full-service dienstverlening bestaat uit de levering en labeling van de tapes, het transport ervan, tapehandling bij de klant en in ons depot, veilige storage solutions, datarecovery en gecertificeerde vernietiging van tapes.
Raken jullie wel eens een tape kwijt?
Nee, we maken gebruik van een eigen ontwikkelde barcode-applicatie, inclusief een tracing-module waarmee we alle bewegingen van de tape volgen en registreren. Alle handlingsactiviteiten worden vastgelegd en gearchiveerd zolang een tape bij ons in beeld is. Hierdoor is in 25-jarig bestaan nog nooit een tape zoekgeraakt.
Moeten tapes tijdens de opslagperiode worden ‘bewerkt’ (bv. omspoelen/vervangen), opdat de conditie niet verslechterd?
Nee, dat is bij de kwaliteit van LTO-tapes vanaf het type LTO5 niet nodig. De fabrikant stelt dit ook niet als eis om te voldoen aan de garantietermijn die geboden wordt.
Wat is de houdbaarheid van een tape in jullie depot?
Gecombineerd met de juiste klimaatcondities in ons ondergrondse depot, garandeert de fabrikant een houdbaarheid van de tapes tot 30 jaar.
Moet ik nog extra maatregelen nemen, voordat een tape langdurig wordt opgeslagen?
Om er zeker van te zijn dat de betreffende tape na lange tijd kan worden teruggelezen, adviseren wij om de tape vooraf te laten analyseren. Dan wordt beoordeeld of de data correct is weggeschreven, wat nodig is ten behoeve van een juiste datarecovery. Daarnaast kan een catalogue worden aangemaakt om de gewenste data snel en correct te kunnen traceren.

Backupned adviseert om de versies van uw datamover of back-upsoftwarepakket goed bij te houden en mee te nemen in de back-upprocesbeschrijving ten behoeve van de juiste versie in het geval van een restore of recovery.
Hoe wordt voorkomen dat een ongeautoriseerd persoon een tape bij jullie op kan vragen?
Wij adviseren iedere klant om een autorisatieprocedure aan te leveren. Daarin wordt opgegeven wie op welk moment is geautoriseerd om een tape op te vragen. Aan dit proces kan ook een escalatieprocedure worden gekoppeld met daarin een uitwerking van de door u gewenste autorisatieniveau’s.
Hoe is de veiligheid van mijn tapes gewaarborgd?
Bouwkundig middels de veiligstelling in ondergrondse, voormalig atoomvrije, bunkers. Elektronisch met een BORG-gecertificeerd beveiligingssysteem gecombineerd met een realtime cameradetectiesysteem. Deze zijn aangebracht op strategische plekken in en rond de depots.

De toegang tot de depots, alsmede de toegang tot de afzonderlijke zalen waar de tapes staan opgesteld, zijn gecompartimenteerd en voorzien van elektronische toegangscontrole en registratie.
Wat is de minimale en maximale hoeveelheid tapes die ik bij jullie kan opslaan?
Vanaf één tape kunt u al bij ons terecht. Dit kan worden uitgebreid tot zo’n 50.000 tapes per klant.
Welke bewaartermijnen hanteren jullie?
U bepaalt op basis van uw eigen bedrijfspolicy uw eigen bewaartermijnen, een en ander afgestemd op de bewaartermijnen die door de wetgever zijn vastgesteld. Wij kunnen aan ieder verzoek voldoen.
Kan ik ook mijn datamanagement bij jullie uit handen geven?
Jazeker, zodra u dit wenst, beheren wij de data onder de door u gedefinieerde bewaartermijnen per dataset. Wanneer deze zijn afgelopen, vernietigen wij deze datadragers onder een zorgvuldig gecertificeerd proces.
Moet ik eigen hardware aanschaffen en onderhouden om gebruik te kunnen maken van jullie dienstverlening?
Onze klanten beperken zich niet door een on-premises oplossing, waarbij Backupned de fysieke datadragers ophaalt en veiligstelt. We leveren ook een ‘as-a-Service-model’, waarmee we u optimaal ontzorgen bij uw tape storage, tape backup en archivering.