november 18, 2014

LTO kondigt nieuwe roadmap aan

De LTO Program Technology Providers HP, IBM en Quantum hebben een uitgebreide nieuwe roadmap aangekondigd. Deze bevat twee nieuwe generaties (9 en 10) met nog meer capaciteit en throughput rates.

De nieuwe generatierichtlijnen vragen om gecomprimeerde capaciteiten van 62.5 TB voor generatie 9 en 120 TB voor generatie 10. [M1] Volgens de nieuwe roadmap kunnen organisaties verbeteringen in zowel capaciteit als efficiëntie voor een lagere prijs verwachten.

Throughput rates stijgen sneller dan ooit

Naar verwachting stijgen de throughput rates sneller dan ooit tevoren, met wel meer dan 600%. Plannen spreken van gecomprimeerde verwerkingssnelheden tot 1.770 MB/seconde voor generatie 9 en een baanbrekende 2.750 MB/seconde voor generatie 10. De huidige generatie LTO technology (generatie 6) ondersteunt een tape cartridge opslag gecomprimeerde capaciteit tot wel 6,25 TB, meer dan twee keer de gecomprimeerde capaciteit van de vorige generatie, en tape drive data verwerkingsrates tot wel 400MB per seconde voor meer dan 1,4 TB opslag performance per uur per drive.

Compatibel met voorgaande generaties

Elke nieuwe generatie biedt lees-en-schrijf backwards compatibility met de voorgaande generatie en compatibiliteit met catridges van twee voorgaande generaties.Dit maakt eerdere investeringen nog steeds relevant en rendabel, en vereenvouditgt implementatie. Andere kenmerken zijn Read Once, Write Many (WORM) incriptie en partitionering – hierdoor zorgen Linear Tape File System capabiliteiten voor makkelijke bestandslocatie en een bredere compatabiliteit.

Over Linear Tape Open (LTO)

Het LTO Ultrium format is een krachtig open tape format, ontwikkeld door HP, IBM en Quantum Corporation (en hun voorgangers) dat continu wordt verbeterd om aan de groeiende vraag van databescherming te voldoen. De roadmap voor toekomstige groei presenteert intenties en doelen en kan in de toekomst mogelijk veranderen of teruggetrokken worden. Er is geen garantie dat deze doelen behaald worden. De roadmap is bedoeld om een beeld te schetsen van technologie en moet niet de hoofdreden vormen voor aankoopbeslissingen. Format compliance verification is van vitaal belang om de free-interchange objectives te behalen die de kern vormen van het LTO Program. Conferentiedata en informatie zijn te vinden op www.lto.org.

Bekijk alle diensten van Backupned:

terug naar nieuwsoverzicht