mei 28, 2014

ICT-sector kan zichzelf prima bedruipen

Onlangs liet minister-president Mark Rutte zich lovend uit over Nederland als ICT-land. Hij is van mening dat Nederland het als ICT-land erg goed doet en ziet zelfs mogelijkheden voor Nederland om een mini SiliconValley te worden. Rutte vindt dat vertegenwoordigers uit de Nederlandse ICT-sector zelf verantwoordelijk zijn voor het imago.

Eigen verantwoordelijkheid

Rutte vindt dat vertegenwoordigers uit het Nederlandse datacenterland verantwoordelijk zijn voor het imago van de branche en is niet van plan om extra geld uit te trekken om de Nederlandse ICT-sector te promoten. ‘Ze zijn prima in staat om zelf de broek op te houden’, aldus Rutte. Vooruitlopend op deze visie van Rutte, heeft Backupned enige jaren geleden al het voortouw genomen waar het gaat om imagoverbeteringen door diverse marktonderzoeken te verrichten naar de werkelijke functionaliteit van de tapes welke uitkomsten hebben geleid tot de volledige “reïncarnatie” van dit als zeer betrouwbaar en kostenbesparend te betitelen opslagmedium.

Reïncarnatie van tapes

Zo heeft Backupned al het voortouw genomen als het gaat om imagoverbetering door zich verantwoordelijk te houden voor de reïncarnatie van de offline tapes voor dataopslag.

Dataopslag op nieuwe generaties data-tapes (LTO) heeft de betrouwbaarheid maar ook de functionaliteit van dit opslagmedium (LTFS) op een gelijkwaardig niveau gebracht met alle ander on-line toepassingen.
De professionele ICT wereld kent daarmee nu feitelijk maar twee opslagmedia: Disk en Tape. Het grote bijkomende voordeel van een off-line tapeveiligstelling is, naast de enorme kostenbesparing, dat deze niet meer ongeautoriseerd benaderd kan worden door “onbevoegden”. De data is in deze “fase” volledig losgekoppeld van het netwerk en, in het geval van Backupned, zeer veilig en duurzaam veiliggesteld.

Securityleverancier van het jaar

Recentelijk werd Backupned genomineerd in de categorie ‘Security leverancier van het jaar’. Het rapport van de vijfkoppige onafhankelijke jury luidde als volgt: “Een veilige omgeving voor het beheer van data is in deze tijd een must en het initiatief van Backupned wordt geprezen”. “De wijze van opslaan van kritieke data in een offline opslag zal naar verwachting gaan toenemen. Een schot in de roos om organisaties beter te beschermen tegen de Amerikaanse geheime dienst en tegen ‘grey’ en ‘black’ hackers”.

Lees hier het artikel over Mark Rutte nog eens na.
Bekijk hier het lovende juryoordeel over Backupned.

Bekijk alle diensten van Backupned:

terug naar nieuwsoverzicht