december 2, 2015

De zekerheid van LTO7, nu en in de toekomst

FUJIFILM lanceert de LTO Ultrium 7 tape. Onder andere onder invloed van ontwikkelingen op het gebied van high-definition 4K en 8K video, de toename van zgn. supercomputers en innovaties rondom ‘the internet of things’ zorgen ervoor dat de hoeveelheid data enorm snel groeit. Tegelijkertijd laten schattingen zien dat ruim 80% van alle data zelden tot niet actief wordt geraadpleegd. Met LTO7 heeft de tape ook in de toekomst hierop een antwoord.

1. Meer capaciteit

LTO7 drives en tapes bieden een 2,4x hogere capaciteit dan LTO6 en 4x hogere capaciteit dan LTO5. Waar een LTO6 tape een capaciteit van 2,5TB betreft is dat van een LTO7 tape 6TB. Dit betekent een goedkopere TCO op lange termijn, minder data-migratie en besparing in oppervlakte.

2. Verminderen van back-up tijd

LTO7 drives verminderen de back-up tijd ten opzichte van LTO6 en LT05 drives. De transfer rate van een LTO7 drive is namelijk dubbel zo groot als die van een LTO5 drive.

Om een optimale schrijfsnelheid te bereiken is het gebruik en de grootte van een buffer belangrijk. Daarbij is een LTO7 buffer 2 tot 4x groter dan deze van een LTO5 drive. Dit betekent dat de overgang van LTO5 naar LTO7 u in staat stelt uw schrijfsnelheid met x4, x5 te verhogen afhankelijk van de grootte van uw data.

3. Hoge betrouwbaarheid

Data integriteit wordt gemeten volgens de BER (Bit Error Rate). Dit is een inschatting van het volume aan data dat u kan schrijven alvorens u een data error riskeert. De Bit Error Rate van een enterprise disk is 1×1016 Op een LTO7 kunt u tot 100x meer data schrijven alvorens u een data error riskeert.

4. Barium Ferrite tape coating technologie

LT07 is de eerste tape-generatie die enkel Barium Ferrite tape coating technologie gebruikt. Dit is een technologie die zowel een lange archiveringstijd voor de tape, als een langere levensduur voor de drive garandeert. LTO tapes van de generatie LTO1-LTO5 maken gebruik van een andere technologie.

5. Marktgroei voor LT07

De LTO-verkoop in de Benelux zorgt voor een verkoop van ongeveer 43.000 tapes per maand. Een van de redenen dat tape sales groeit is door de lange termijn archivering en wettelijke regelementering hieromtrent. Ten tweede is er een snelle aangroei van data binnen diverse sectoren, als: wetenschap, gezondheidszorg, datacenters, video&gaming en de security markt.

6. Milieuvriendelijk

Tape is goedkoper en milieuvriendelijker dan Disk. Enkel en alleen de energiekosten van een hard disk oplossing overstijgen reeds de totale kosten van een tapeoplossing.

7. Een zekere toekomst

IBM en Oracle zijn de fabrikanten die continu bijdragen aan de ontwikkeling en verbetering van tape hardware. Het geheel van de verbeteringen binnen de tapetechnologie van Oracle, IBM en Fujifilm hebben sterk bijgedragen aan de uitbreiding van de LTO roadmap naar LTO10.

Bekijk alle diensten van Backupned:

terug naar nieuwsoverzicht