Wat zijn de voordelen van

LTO tape

LTO tape - intro - lto-tape-in-safe-hands

Tape is een van de oudste media voor de opslag van data ter wereld. Al in 1951 werden de eerste computer data op een tape geschreven en in 1956 kwam IBM met een commercieel product voor de opslag van data. Sindsdien is de LTO tape niet meer weg te denken uit de IT.

In de jaren '90 werd de LTO tape gemaakt, waarbij LTO staat voor Linear Tape-Open: een magnetische opslag systeem voor data op tape gebaseerd op open standaarden. De LTO tape is ook wel bekend als LTO Ultrium formaat. LTO is een krachtig, schaalbaar en aan te passen open tape formaat met een groot geheugen, maximale opslag dichtheid en goede prestaties.

LTO Tape - onderbreking - LTO-Tape-Offline-offsite-data-vault

Waarom is LTO tape opslag zo aantrekkelijk?

Sinds de eerste producten van LTO op de markt zijn, zijn er al meer dan 5,6 miljoen drives, ruim 351 miljoen cartridges en bijna 371 miljard GB aan media geheugen verzonden. Hierdoor is de LTO tape het meeste succesvolle tape formaat ooit. Maar hoe komt dat?

Tape blijft op het gebied van kosten voor capaciteit, betrouwbaarheid, draagbaarheid en veiligheid onovertroffen. Daarnaast speelt LTO een belangrijke rol bij de bescherming van data. Bovendien kan LTO als offline of back-up optie een aanvulling zijn op een opslag systeem gebaseerd op schijf. Dit houdt in dat data beschermd kunnen blijven in geval van malware of een inbreuk op data security.

Tape backup is dus aantrekkelijk, omdat het een offline medium is. Tuurlijk blijft de kans op diefstal bestaan, maar door LTO kan een cyber crimineel bij de hele storage-arrays, maar niet bij de cartridges die zich in slots bevinden. De cartridges zijn niet fysiek gekoppeld, waardoor ze in de tapedrive niet op dezelfde manier te lezen zijn als een harde schijf. Op het gebied van capaciteit, beveiliging en offline opslag, blijft tape dé toekomst voor dataopslag.

Tape boven Cloud

Tegenwoordig wordt het als vanzelfsprekend beschouwd om data op te slaan in de Cloud. Maar is dit wel de juiste keuze? Het brengt diverse uitdagingen met zich mee. Denk hierbij aan bandbreedte problemen. Dus de maximale hoeveelheid informatie per tijdseenheid die kan worden overgedragen. Daarbij zijn de kosten voor de aanschaf en het onderhoud hoog. Ook de storingsgevoeligheid is vele malen hoger dan bij LTO tape.

Een veelgebruikt veilig alternatief is dan ook nog steeds LTO tape. Het gaat hier om verschillende aspecten, zoals lagere kosten, meer capaciteit, compatibliteit en mobiliteit. Het is vandaag, nog steeds, de meest betrouwbare en beste oplossing voor lange termijn data opslag.

LTO-Tape-meer-info

Waarom LTO tape?

Wij geven u hier de acht belangrijkste redenen waarom LTO tapes de beste keus zijn om uw data te beschermen.

1. Lage totale gebruikskosten

Zoals eerder benoemd is het gebruik van LTO tapes vele malen goedkoper dan andere opslagmogelijkheden. Het is economisch zuinig, maar ook een energiezuinigere manier om grote hoeveelheden data veilig op te slaan. Zo blijkt uit onderzoek van De Clipper Group dat de opslag van data op tape ruim vijftien maal goedkoper is dan opslag op schijf.

2. Een groene storageoplossing

Niet alleen economisch gezien is het gebruik van tape zuiniger. Ook is dit energiezuiniger. Zo blijkt uit onderzoek van De Clipper Group dat tapeopslag 238 maal minder energie verbruikt dan schijfopslag. Dit kost meer dan de totale prijs van tape opslag.

3. Eenvoudig beheer

Het beheer en gebruiksgemak is enorm hoog. BackupNed maakt gebruik van TapeTracer, zo kunt u de LTO tapes eenvoudig traceren. Deze track & trace applicatie is volledig in eigen beheer ontwikkeld. Binnen een paar minuten kan elke tape getraceerd worden. Daarbij kunnen we deze ook snel aan u overhandigen.

Wij zorgen ervoor dat tijdens audits op deze manier altijd een realtime overzicht kan worden verstrekt van de tapes die aanwezig zijn. Daarbij kan u dan ook een up-to-date historie inzien van alle activiteiten op het gebied van handling van de tapes. Deze historie reikt altijd tot het moment dat een tape is opgenomen in ons depot.

4. Eén standaardoplossing

Een oplossing van hoge kwaliteit media voor archivering, backup en disaster recovery.

5. Extra veilig

Uw data wordt veilig offline bewaard. Er kunnen dus geen hackers bijkomen.

6. Eenvoudig te wisselen

LTO tapes zijn veilig, eenvoudig te transporteren. Vooral bij BackupNed weet u dat de transport altijd goed gebeurd. Ons personeel is intensief gescreend en uw tapes zijn altijd te volgens tijdens de transport via onze TapeTracer applicatie.

7. Langste bewaartijd

LTO tapes hebben een levensduur van meer dan 30 jaar. Daarmee kunt u uw data voor een enorm lange tijd veilig en eenvoudig opslaan.

8. Schaalbaar

Stel dat de hoeveelheid data ineens enorm groeit. LTO tapes groeien mee met uw data zonder dat u extra hoeft te investeren in de infrastructuur.

Aanbieders van LTO Tape

Het LTO Ultrium-formaat wordt aangeboden door enkele van de grootste namen in de opslagindustrie. Doordat er sprake is van een ‘open’ formaat, is er een ruime keuze aan overeenkomstige producten van meerdere leveranciers.

LTO Program Technology Provider Companies is een groep van drie bedrijven die zich focust op de (door)ontwikkeling van tapeproducten. Dat zijn: Hewlett Packard Enterprise (HPE), IBM Corporation en Quantum. Verder zijn Fujifilm en Sony licentiehouders van Generation 8-technologie. Zij zijn voortdurend bezig om het formaat van lto tape te verbeteren om te kunnen voldoen aan de groeiende eisen van gegevensbescherming.

Our services

For dataprotection

Veelgestelde vragen

Raken jullie wel eens een LTO tape kwijt?
Nee, wij raken nooit een LTO tape kwijt. Dit komt door ons gebruik van een barcode-applicatie die wij zelf ontwikkeld hebben. Deze is inclusief tracing-module, hiermee kunnen we alle bewegingen van uw LTO tapes volgen en registreren. Alle handelingen worden vastgelegd en opgeslagen zolang een LTO tape bij ons in beeld is. Door dit uitermate intelligente systeem is er in ons 25-jarig bestaan nog nooit een tape kwijtgeraakt.
Moeten tapes tijdens de opslagperiode worden ‘bewerkt’ (bv. omspoelen/vervangen), opdat de conditie niet verslechterd?
Nee, de kwalitiet van LTO tapes is enorm hoog. Vanaf het type LTO5 is dit al niet meer nodig. Daarbij stelt de fabrikant het niet als eis om te voldoen aan de termijn van garantie die geboden wordt.
Wat is de houdbaarheid van een tape in jullie depot?
Door de goede en juiste condities in onze ondergrondse bunker, biedt onze fabrikant een garantie op de houdbaarheid van de LTO tapes tot 30 jaar!
Moet ik nog extra maatregelen nemen, voordat een tape langdurig wordt opgeslagen?
Ga voor zekerheid! Wij adviseren om tape vooraf te laten analyseren. Hierbij wordt beoordeeld of uw data correct is weggeschreven. Dit is van belang voor een juiste datarecovery. Daarbij heeft u de mogelijkheid om een catalogus aan te maken, zo kunt u de gewenste data correct en snel traceren.

Wij adviseren om de versies van uw back-upsoftwarepakket of datamover goed up-to-date te houden. Daarbij is het advies deze mee te nemen in de back-upprocesbeschrijving ten behoeve van de correcte versie in geval van een recovery of restore.
Wat is de minimale en maximale hoeveelheid tapes die ik bij jullie kan opslaan?
Al vanaf één tape zijn wij uw partner in veilige en correcte dataopslag. Dit kan worden uitgebreid tot rond de 50.000 LTO tapes per klant.