Wat zijn de voordelen van

LTO tape

LTO tape - intro - lto-tape-in-safe-hands

Tape is de oudste manier voor de opslag van data ter wereld. Al in 1951 werden de eerste computer data op een tape gezet en in 1956 kwam IBM met een commercieel product voor de opslag van data. Sindsdien is de LTO tape niet meer weg te denken uit de IT.

In de jaren '90 werd de LTO tape gemaakt, waarbij LTO staat voor Linear Tape-Open: een magnetisch opslag systeem voor data op tape gebaseerd op open standaarden. De LTO tape is ook wel bekend als LTO Ultrium formaat. LTO is een krachtig, schaalbaar en aan te passen open tape formaat met een grote opslag, maximum dichtheid (storage density) hiervan en goede prestaties. Het werkt volgens de write once, read many principe. Hiermee wordt bedoeld dat de data maar één keer op de tape geschreven hoeft te worden, en u het daarna vele malen kan lezen.

LTO Tape - onderbreking - LTO-Tape-Offline-offsite-data-vault

Waarom is LTO tape opslag zo positief?

Sinds de eerste tapes van LTO op de markt zijn, zijn er al meer dan 5,6 miljoen tapedrives, ruim 351 miljoen cartridges en bijna 371 miljard GB aan opslag van media verzonden. Hierdoor is de LTO tape het meest geslaagde tape formaat ooit. Maar hoe komt dat?

Tape blijft op het gebied van kosten voor vermogen, betrouwbaarheid, draagbaarheid en veiligheid nog nooit afgetroefd. Daarnaast speelt LTO een grote rol bij de bescherming van data. Daarbij kan LTO als offline of back-up optie een aanvulling zijn op een opslag systeem gebaseerd op schijf. Dit houdt in dat data beschermd kunnen blijven in geval van malware of een inbreuk op data security.

Tape backup is dus positief, omdat het een offline medium is. Tuurlijk blijft de kans op diefstal bestaan, maar door Linear Tape-Open (LTO) kan een cyber crimineel bij de hele storage-arrays, maar niet bij de data cartridge die zich in slots zitten. De worm cartridge zijn niet fysiek gekoppeld, waardoor ze in de tapedrive niet op de manier te lezen zijn als een harde schijf te lezen is. Op het gebied van vermogen, beveiliging en offline opslag, blijft tape dé toekomst voor de opslag van data.

Tape boven Cloud

Vandaag de dag wordt het als vanzelf beschouwd om data op te slaan in de Cloud. Maar is dit wel de juiste keuze? Het brengt diverse uitdagingen met zich mee. Denk hierbij aan problemen met de bandbreedte. Dus de maximum hoeveelheid info per eenheid van tijd die kan worden overgedragen. Daarbij zijn de kosten voor de aanschaf en het onderhoud hoog. Ook de storingsgevoeligheid is vele malen hoger dan bij LTO tape.

Een andere keuze die safe is en dat veel gebruikt wordt, is dan ook nog steeds LTO tape. Het gaat hier om diverse aspecten, zoals lage kosten, optimized for high capacity, compatibliteit en mobiliteit. Het is vandaag, nog steeds, de meest betrouwbare en beste storage solutions voor lange termijn data storage.

LTO-Tape-meer-info

Waarom LTO tape?

Wij geven u hier de acht redenen waarom LTO tapes de beste keus zijn om uw data te beschermen.

1. Lage totale gebruikskosten

Zoals eerder benoemd is het gebruik van LTO tapes vele malen goedkoper dan andere opties om data op te slaan. Zo blijkt uit onderzoek van De Clipper Group dat de opslag van data op tape ruim vijftien maal minder geld kost, dan opslag op schijf.

2. Een groene storageoplossing

Het is niet alleen zuinig op het gebied van geld om gebruik te maken van tapes. Maar ook op het gebied van energie is het dé manier om zuinig een groot aantal data veilig op te slaan. Zo blijkt uit onderzoek van De Clipper Group dat de opslag van data op tapes 238 maal minder energie verbruikt dan opslag op schijf. Dit kost meer dan de totale prijs van tape opslag.

3. Eenvoudig beheer

Het gemak van beheer en gebruik is enorm hoog. Backupned maakt gebruik van TapeTracer, zo kunt u de LTO tapes eenvoudig traceren. Deze track & trace app is geheel in eigen beheer gemaakt. Binnen een paar minuten kan elke tape getraceerd worden. Daarbij kunnen we deze ook snel aan u geven.

Wij zorgen ervoor dat tijdens audits op deze manier altijd een realtime overzicht kan worden verstrekt van de tapes die binnen zijn in onze tape library. Daarbij kan u dan ook een up-to-date historie inzien van alle diensten op het gebied van handling van de tapes. Deze historie reikt altijd tot het moment dat een tape is vastgesteld in ons depot.

4. Eén standaardoplossing

Een antwoord van hoge kwaliteit media voor opslag, backup en disaster recovery.

5. Extra veilig

Uw data wordt veilig offline bewaard. Er kunnen dus geen hackers bij.

6. Eenvoudig te wisselen

LTO tapes zijn veilig, eenvoudig te verplaatsen. Vooral bij Backupned weet u dat de transport altijd goed gebeurd. Ons personeel is intensief gescreend en uw tapes zijn altijd te volgens tijdens de transport via onze TapeTracer app.

7. Langste bewaartijd

LTO tapes gaan wel meer dan 30 jaar mee. Daarmee kunt u uw data voor een enorm lange tijd veilig en eenvoudig opslaan.

8. Schaalbaar

Stel dat de hoeveelheid data ineens enorm groeit. LTO tapes groeien mee met uw data zonder dat u extra geld hoeft in te leggen voor de infrastructuur.

Aanbieders van LTO Tape

Het LTO Technology Ultrium-formaat wordt aangeboden door enkele van de grootste namen in de opslagindustrie. Doordat er sprake is van een ‘open’ formaat, is er een ruime keuze aan overeenkomstige producten van meerdere leveranciers.

LTO Program Technology Provider Companies is een groep van drie bedrijven die zich focust op de (door)ontwikkeling van tapeproducten. Dat is de registered trademark: Hewlett Packard Enterprise, IBM and Quantum. Verder zijn Fujifilm en Sony licentiehouders van Generation 8-technologie. Zij zijn voortdurend bezig om het formaat van lto tape te verbeteren om te kunnen voldoen aan de groeiende eisen van data protected.

Onze diensten

Voor gegevensbescherming

Veelgestelde vragen

Raken jullie wel eens een LTO tape kwijt?
Nee, wij raken nooit een LTO tape kwijt. Dit komt door ons gebruik van een barcode-applicatie die wij zelf ontwikkeld hebben. Deze is inclusief tracing-module, hiermee kunnen we alle bewegingen van uw LTO tapes volgen en registreren. Alle handelingen worden vastgelegd en opgeslagen zolang een LTO tape bij ons in beeld is. Door dit uitermate intelligente systeem is er in ons 25-jarig bestaan nog nooit een tape kwijtgeraakt.
Moeten tapes tijdens de opslagperiode worden ‘bewerkt’ (bv. omspoelen/vervangen), opdat de conditie niet verslechterd?
Nee, de kwalitiet van LTO tapes is enorm hoog. Vanaf het type LTO5 is dit al niet meer nodig. Daarbij stelt de fabrikant het niet als eis om te voldoen aan de termijn van garantie die geboden wordt.
Wat is de houdbaarheid van een tape in jullie depot?
Door de goede en juiste condities in onze ondergrondse bunker, biedt onze fabrikant een garantie op de houdbaarheid van de LTO 9 tapes tot 30 jaar!
Moet ik nog extra maatregelen nemen, voordat een tape langdurig wordt opgeslagen?
Ga voor zekerheid! Wij adviseren om tape vooraf te laten analyseren. Hierbij wordt beoordeeld of uw data correct is weggeschreven. Dit is van belang voor een juiste datarecovery. Daarbij heeft u de mogelijkheid om een catalogus aan te maken, zo kunt u de gewenste data correct en snel traceren.

Wij adviseren om de versies van uw back-upsoftwarepakket of datamover goed up-to-date te houden. Daarbij is het advies deze mee te nemen in de back-upprocesbeschrijving ten behoeve van de correcte versie in geval van een recovery of restore.
Wat is de minimale en maximale hoeveelheid tapes die ik bij jullie kan opslaan?
Al vanaf één tape zijn wij uw partner in veilige en correcte dataopslag. Dit kan worden uitgebreid tot rond de 50.000 LTO tapes per klant. Omdat er 'lucht' en 'ruimte' tussen uw data en backup zit, wordt het ook wel air gapped backup.