In safe hands

Tape storage

Tape storage - header

Voor de Tape Storage van gevoelige en persoonlijke informatie kunt u bij Backupned terecht. Onze vakmensen zijn gespecialiseerd in het veilig bewaren van uw data op een enorm zekere locatie in Nederland.

In onze moderne ondergrondse bunker is uw bedrijfsdata veilig van calamiteiten. Denk hierbij aan inbraak, brand, overstroming, enz. Maar neem hierbij ook hackers mee. Omdat onze bunker volledig offline is, maken zij geen kans. Gebeurt er iets bij u op locatie? Wij zijn binnen drie uur ter plaatse. Wij zorgen er op deze manier voor dat u altijd weer snel up and running bent.

Tape storage - Offline offsite data vault

Voordelen van (offsite) tape storage

  • Een correcte en rappe levering van mediatapes vanuit de zogeheten media vault
  • Statistieken en overzichten kunnen snel en handig worden aangeleverd en ingezien
  • Wereldwijd op elk moment (zelfs met grote verschillen in tijd) een overzicht van al uw mediatapes in data storage
  • Een nauwkeurig overzicht van de administratie van alle handelingen die in het verleden uitgevoerd zijn
  • Een geautomatiseerd proces voor het dagelijks en wekelijks opvragen van scratchtapes; koppeling scanapplicatie aan uw (lees: alle) library-software

Hoe werkt (offsite) tape storage?

Uw tape backup wordt opgeslagen in onze zwaar beveiligde ondergrondse bunker. Deze is ver verwijderd van calamiteiten. Zo zorgen wij voor de beste databescherming. Ook is een veilig transport belangrijk, beheer en wanneer het nodig is recovery van de data. Ook hierbij helpen wij u graag.

TRANSPORT

Uw tapes worden dus veilig bewaard in onze bunker. Dit is echter niet het enige wat belangrijk is. Ook de transport dient veilig uitgevoerd te worden. Nieuwe backup’s worden in een bepaalde frequentie gemaakt en dienen beschermd vervoerd te worden. Ook hiervoor zijn onze vakmensen de passende oplossing. Leest u vooral meer over tape transport.

BEHEER EN RECOVERY VAN TAPE STORAGE

In onze moderne bunker staan rijen met tapes opgeslagen. Wij zorgen ervoor dat elke tape een unieke barcode bevat. Zo kunnen wij altijd op een handige manier terugvinden van wie de tape is en welke informatie deze bevat. Wanneer noodzakelijk, zijn wij binnen drie uur op elke locatie in Nederland om de juiste tapes af te leveren.

HET VERSCHIL TUSSEN OFFSITE, ONSITE DATA BACKUP EN ONLINE BACKUP?

Over het algemeen zijn er drie soorten backup. Namelijk offsite backup, onsite backup en online backup. Bij offsite tape storage bevindt de backup zich op een geografisch andere locatie. Bij onsite backup bevinden de gegevens zich op dezelfde fysieke locatie. U begrijpt dat dit niet de meest veilige manier is. Wanneer er ingebroken wordt bij uw bedrijfspand, is de data dichtbij voor de hackers. Bij een online backup, wordt de backup verstuurd via internet naar een speciaal ingericht datacenter. Dit heet ook wel een backup maken als cloud storage of cloud backup.

Kortom: een volledig transparant proces voor het beheer van al uw mediatapes en de offsite tape storage.

Contact opnemen?

Wij bespreken graag met u de mogelijkheden voor de passende oplossing voor uw situatie en uw bedrijf. Neem gratis en geheel vrijblijvend contact met ons op voor de aankoop, transport en tape storage via +31 (0)26 334 2020

Our services

For dataprotection

Tape storage - online offsite datavaulting

ONLINE DATA TRANSMISSION OFFSITE VAULTING

Het gemak van online datatransport, gecombineerd met de veiligheid en betrouwbaarheid van tape storage.

OFFLINE TAPE TRANSPORT OFFSITE VAULTING

Veilige tape storage. Uw tape storage is 24 uur per dag beschikbaar, onbenaderbaar voor ‘derden’.

Veelgestelde vragen

Wat is er bij de dienst, tape storage, inbegrepen?
Onze full-service dienstverlening bestaat uit de levering en labeling van de tapes, het transport ervan, tapehandling bij de klant en in ons depot, veilige opslag, datarecovery en gecertificeerde vernietiging van tapes.
Raken jullie wel eens een tape kwijt?
Nee, we maken gebruik van een eigen ontwikkelde barcode-applicatie, inclusief een tracing-module waarmee we alle bewegingen van de tape volgen en registreren. Alle handlingsactiviteiten worden vastgelegd en gearchiveerd zolang een tape bij ons in beeld is. Hierdoor is in 25-jarig bestaan nog nooit een tape zoekgeraakt.
Moeten tapes tijdens de opslagperiode worden ‘bewerkt’ (bv. omspoelen/vervangen), opdat de conditie niet verslechterd?
Nee, dat is bij de kwaliteit van LTO-tapes vanaf het type LTO5 niet nodig. De fabrikant stelt dit ook niet als eis om te voldoen aan de garantietermijn die geboden wordt.
Wat is de houdbaarheid van een tape in jullie depot?
Gecombineerd met de juiste klimaatcondities in ons ondergrondse depot, garandeert de fabrikant een houdbaarheid van de tapes tot 30 jaar.
Moet ik nog extra maatregelen nemen, voordat een tape langdurig wordt opgeslagen?
Om er zeker van te zijn dat de betreffende tape na lange tijd kan worden teruggelezen, adviseren wij om de tape vooraf te laten analyseren. Dan wordt beoordeeld of de data correct is weggeschreven, wat nodig is ten behoeve van een juiste datarecovery. Daarnaast kan een catalogue worden aangemaakt om de gewenste data snel en correct te kunnen traceren.

Backupned adviseert om de versies van uw datamover of back-upsoftwarepakket goed bij te houden en mee te nemen in de back-upprocesbeschrijving ten behoeve van de juiste versie in het geval van een restore of recovery.
Hoe wordt voorkomen dat een ongeautoriseerd persoon een tape bij jullie op kan vragen?
Wij adviseren iedere klant om een autorisatieprocedure aan te leveren. Daarin wordt opgegeven wie op welk moment is geautoriseerd om een tape op te vragen. Aan dit proces kan ook een escalatieprocedure worden gekoppeld met daarin een uitwerking van de door u gewenste autorisatieniveau’s.
Hoe is de veiligheid van mijn tapes gewaarborgd?
Bouwkundig middels de veiligstelling in ondergrondse, voormalig atoomvrije, bunkers. Elektronisch met een BORG-gecertificeerd beveiligingssysteem gecombineerd met een realtime cameradetectiesysteem. Deze zijn aangebracht op strategische plekken in en rond de depots.

De toegang tot de depots, alsmede de toegang tot de afzonderlijke zalen waar de tapes staan opgesteld, zijn gecompartimenteerd en voorzien van elektronische toegangscontrole en registratie.
Wat is de minimale en maximale hoeveelheid tapes die ik bij jullie kan opslaan?
Vanaf één tape kunt u al bij ons terecht. Dit kan worden uitgebreid tot zo’n 50.000 tapes per klant.
Welke bewaartermijnen hanteren jullie?
U bepaalt op basis van uw eigen bedrijfspolicy uw eigen bewaartermijnen, een en ander afgestemd op de bewaartermijnen die door de wetgever zijn vastgesteld. Wij kunnen aan ieder verzoek voldoen.
Kan ik ook mijn datamanagement bij jullie uit handen geven?
Jazeker, zodra u dit wenst, beheren wij de data onder de door u gedefinieerde bewaartermijnen per dataset. Wanneer deze zijn afgelopen, vernietigen wij deze datadragers onder een zorgvuldig gecertificeerd proces.
Moet ik eigen hardware aanschaffen en onderhouden om gebruik te kunnen maken van jullie dienstverlening?
Onze klanten beperken zich niet door een on-premises oplossing, waarbij Backupned de fysieke datadragers ophaalt en veiligstelt. We leveren ook een ‘as-a-Service-model’, waarmee we u optimaal ontzorgen bij uw tape storage, tape backup en archivering.