In veilige handen

Data storage

Data storage - intro - Data storage - header

De digitalisatie van de samenleving is een trend die niet meer te stoppen lijkt. Steeds meer organisaties investeren in videosamenwerking en virtuele werkplekken. En wanneer de digitale voetafdruk vergroot, neemt de hoeveelheid gegevens aanzienlijk toe.

Recente regelgeving stelt daarnaast ook eisen aan de veiligheid en bewaartermijn van deze data. Vandaag de dag is gegevensopslag namelijk niet alleen meer iets wat speelt op de ICT-afdeling van een organisatie. Het belang van de gegevens als onmisbaar bedrijfsmiddel is van invloed op elk aspect van de organisatie. Dat maakt data storage essentieel.

Data storage - visualisatie - Data storage - visualisatie

Data storage in het kort

Vroeger betrof gegevensopslag vooral het proces van het opslaan van boekwerken vol data. De term ‘data storage’ verwijst nu uitsluitend naar de opslag van digitale gegevens op een fysieke of virtuele locatie, waar gegevens en bestanden worden bewaard. Gebruikers kunnen de opgeslagen data vervolgens ophalen en raadplegen. De cloud is een voorbeeld van virtuele gegevensopslag. Denk bij fysieke data storage aan opslag op diverse opslagmedia, zoals harde schijven, USB-sticks of datatapes.

3 redenen om data storage goed te regelen

Behalve dat gegevens uiteraard toegankelijk moeten zijn voor gebruikers wanneer zij ze nodig hebben, zijn er drie belangrijke redenen waarom het organiseren van data storage essentieel is:

1. De waarde van data

Informatie is een belangrijk element in elke organisatie. Voor vele is het zelfs een van de meest kritische hulpbronnen. Door bedrijfsinformatie op de juiste manier op te slaan, te beheren, te verwijderen of te archiveren aan het einde van de levenscyclus, beperkt u het risico op diefstal, datalekken en materiële schade.

2. Het onderhoud van data

Organisaties produceren en consumeren enorme hoeveelheden data. Het beheer hiervan wordt alleen maar lastiger naarmate deze gegevens zich in de loop van de tijd opstapelen. Met een helder plan voor dataopslag verlaagt u het risico op het overtreden van regelgeving omtrent data. Het is zo voor iedereen inzichtelijk welke gegevens waar worden opgeslagen en wanneer ze worden verwijderd of gearchiveerd.

3. De vervangbaarheid van data

Er bestaat altijd het gevaar dat data verloren gaat. Ongeacht de mogelijke oorzaak – handmatig door een medewerker, vanwege een cyberaanval of door een andere calamiteit – is het vervangen van zoekgeraakte of vernietigde gegevens, als ze al hersteld kunnen worden, bijzonder kostbaar. Een goed doordacht opslagsysteem bevat diverse controlemaatregelen, zoals het hebben van meerdere back-ups van dezelfde informatie, het gebruiken van diverse opslagmedia en opslag op een externe locatie.

Uw data bij ons in veilige handen

Data storage heeft voor ons geen geheimen meer. We hebben bij Backupned al meer dan 25 jaar ervaring in veilige dataoplossingen op tape. Wij garanderen dat we uw data anoniem, duurzaam, vertrouwd én bovenal veilig op een externe locatie opslaan. Zorgt u zelf voor de back-up van uw data op tapes, dan verzorgen wij op het afgesproken tijdstip het transport naar en de offsite opslag ​in een back-updepot van Backupned. Wanneer u kiest voor het online versturen van uw data via zwaarbeveiligde en hoogwaardige fiberverbindingen naar een van onze ondergrondse offsite storage depots, slaan we deze direct na binnenkomst op tapedrives op.

Doeltreffende data storage draagt bij aan efficiënte besluitvorming, procesoptimalisatie en kostenbesparing. Investeren in de veilige en beveiligde opslag van uw kritische data is dan ook essentieel. Benieuwd hoe BackupNed u kan helpen bij het organiseren van uw data vraagstuk? Neem dan vrijblijvend contact op, we helpen u graag verder.

Onze diensten

Voor gegevensbescherming

Data storage - online offsite

ONLINE GEGEVENSOVERDRACHT OFFSITE OPSLAG

Het gemak van online datatransport, gecombineerd met de veiligheid en betrouwbaarheid van tape storage.

Data storage - Offline offsite data vault

OFFLINE TAPE TRANSPORT OFFSITE OPSLAG

Veilige tape storage. Uw tape storage is 24 uur per dag beschikbaar, onbenaderbaar voor ‘derden’.

Veelgestelde Vragen

Hoe borgen jullie de integriteit van Backupned?
Dit doen wij door geen namen van klanten te gebruiken in onze marketinguitingen. Daarnaast zijn onze depots low-profile gesitueerd en niet herkenbaar. Dit geldt ook voor ons eigen voertuigenpark. Tot slot zijn al onze medewerkers VOG gescreend.
Zijn jullie in het bezit van ISO-certificeringen?
Zeker. Sinds 7 december 2006 zijn wij in het bezit van het ISO 9001-certificaat. Het ISO/IEC 27001-certificaat is sinds 3 februari 2012 in ons bezit. Beide certificaten worden periodiek vernieuwd.
Voor welk soort organisaties werkt Backupned voornamelijk?
Dit is erg divers. Wij werken voor het mkb, beursgenoteerde bedrijven en multinationals. Maar ook healthcare-centra, zoals ziekenhuizen en overheidsinstellingen, maken gebruik van onze services.
Met welke frequentie dient data weggeschreven te worden naar tape?
Backupned hanteert uw eigen back-upstrategie. Hierdoor kunt u eenmaal per dag, meerdere malen per dag, een maal per week of eenmaal per maand uw data wegschrijven naar tape.
Via welk back-upsoftwarepakket kan ik data versturen naar mijn storage-omgeving?
Wij ondersteunen alle back-upsoftwarepakketten. Technisch gezien zijn er geen restricties.
Is het een harde eis dat mijn data tevens op tape wordt opgeslagen?
Ja, dit is een harde eis. Backupned geeft een zeer hoge en langdurige beschikbaarheidsgarantie. Deze garantie is gebaseerd op een off-site en offline kopie op tape. Hierbij wordt de kopie opgeslagen op een tweede off-site locatie. Deze locatie bevindt zich op ruime en veilige afstand van uw online of off-site storage omgeving.