De ervaringen van onze klanten met Golden Copy

Duurzame veiligstelling
Golden Copy

Door: Peter Benedick, managing Director BackupNed BV.

De term "Golden Copy" wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, maar het is voor ons de benaming voor een exacte en zuivere kopie (duplicaat van een origineel). Het heeft een waarde die gelijk is aan het origineel en het kan bij het wegvallen van dat origineel deze volwaardig vervangen en daardoor zelfs in waarde stijgen.

Het belang van een zuivere en daarmee unieke datakopie, de Golden Copy, groeit met de dag. We worden dagelijks vanuit de media geïnformeerd over de wijze waarop inbreuk wordt gemaakt op de meest geavanceerde ICT netwerken met ongekende schaden tot gevolg. BackupNed heeft alle waarborgen in huis om deze veilig, duurzaam en onbereikbaar voor "externen" te bewaren.

Referenties Golden Copy

 
Quote

Onze belangrijke Oracle RAC databases zijn beschermd op basis van Oracle RMAN en Data Guard (primary en standby databases). Extra beveiliging zijn een Oracle Flash Recovery Area i.c.m. Flashback die ons in staat stelt supersnel terug te gaan naar een bepaalde stand of point in time. Echter omdat de opslagtijd in Flashback relatief beperkt is wordt naast deze moderne technologie ook nog gebruik gemaakt van "gewone" LTO5 tape drives die door gebruikmaking van meerdere streams snel een backup kunnen trekken. Kortom naast alle "state of the art" technologie is er toch zeker nog een plek voor onze "Golden Copy": de tape.

 
Quote

Een offline kopie van de data blijft voor onze organisatie belangrijk, daar met datareplicatie ook fouten gerepliceerd worden. Offline kopieën van data worden door ons dan ook voornamelijk gebruikt om de integriteit van data veilig te stellen. Omdat de integriteit van informatie vaak wordt bepaald door een combinatie van systemen, wordt het ook steeds belangrijker te zorgen dat je de "point-in-time" van het veiligstellen van de losse systemen begrijpt en op elkaar afstemt. Het off-site bewaren van een dergelijke kopie (Golden Copy) is zeker aan te raden.

 

Alles wat u wilt weten over tape

Om uw bedrijfsdata veilig off-site op te slaan is tape uitermate geschikt. De komende decennia wordt 30 tot 40 procent van alle data op tape opgeslagen. Lees in het whitepaper hoe de rol van tape verandert.

Download hier

Maak kennis met BackupNed

BeckupNed

Zwaar beveiligde dataopslag en transport

Zwaar beveiligd

Dataopslag in ons ondergronds, geconditioneerd en zwaar beveiligde depot. Een unieke en onzichtbare locatie in Nederland. Van transport tot opslag uitstekend georganiseerd en beveiligd.

Audit op afstand met het BackupNed tapetracer systeem

Audit op afstand

Via een logisch beveiligde en unieke track 'n trace module heeft u te allen tijde inzicht in de locatie van uw mediatapes. De data zelf is op geen enkele manier extern benaderbaar.

Betrouwbare dataopslag en transport

Betrouwbaar

ISO 27001 en 9001 waarborgen de kwaliteit van onze dienstverlening. Een vaste groep gescreende en goed opgeleide medewerkers staan dag en nacht voor u klaar.

De statistieken

Wereldwijd neemt het aantal online bedreigingen exponentieel toe. De fysieke dataopslag en het transport door BackupNed vormen een van de antwoorden op deze nieuwe bedreigingen.